Újabb győzelmével bronzérmes a férfi ifi 

Hits: 208

IFJÚSÁGIAK: 

PÉCSI VSE – KK AJKA 39-48 (21-26)

KK AJKA csapata: BARACSKAI, ALMÁS, DOBOS 11, PERCZEL 8, ERŐS, GODA 10, KUBIK 2, SZÜCS 7, ZSÁKI Á. 2, ZSÁKI O. 1, POINTNER 7. EDZŐ: POÓR TAMÁS.

Ezzel a győzelemmel megszerezte a harmadik helyet az Ifjúsági bajnokság II.osztálya Nyugati csoportjában Poór Tamás csapata.

Értékelés 

Edzői szemmel Poór Tamás (KK Ajka-vezetőedző): “ Pécsi VSE – K.K. Ajka ifjúsági mérkőzés: Az utolsó fordulóban annak tudatában utaztunk Pécsre, ha a mérkőzésen sikerül pontot, vagy pontokat szereznünk, mindenképpen az ajkai fiatalok nyakába kerül a bronzérem.

Tudtuk, hogy a hazaiak az élmezőnyhöz tartozó csapatokkal (NEKA, Veszprém) is kiélezett meccseket játszottak, így igazi ki-ki mérkőzésre volt kilátás, melyben kulcsszerepet kaphatott a mérkőzéskezdés, mind támadásban, mind védekezésben.

A srácok koncentráltan, jól álltak bele a meccsbe, az elejétől kezdve jól használtuk ki a helyzeteinket. A kapuban Baracskay Sándor védései után, többnyire góllal záruló kontrákat vezettünk, melyben főként Dobos Patrik és Pointner Kristóf jeleskedett. Ekkor 9 – 5 -ös vezetést mutatott az eredményjelző. Az első félidő hátralévő részében is megfontolt játékot mutattunk, a Szűcs, Perczel, Goda trió is termelte a gólokat, igaz nagy iramnak köszönhetően a védekezés egy kicsit lazult, de így is megérdemelt előnnyel mehettünk a szünetre. (21 – 26)

A második játékrész hasonló forgatókönyv szerint alakult, a félidő közepére már volt, hogy tíz góllal is vezettünk. Ekkor Zsáki Olivér, Kubik Ádám, Zsáki Ákos is hozzátett a támadójáték eredményességéhez, Erős Máté pedig a védekezést „erősítette”! Almás is beszállt a mérkőzésbe, s a pécsiek már nem tudtak a hátralévő időben jelentősen közelebb férkőzni, így magabiztos, és különösen fontos győzelmet arattunk. (39 – 48)

Ezzel a bronzéremmel egyedülálló eredményt értünk el a férfi utánpótlás történetében, mely ez idáig a jelenlegi lebonyolítás szerint még nem szerzett dobogós helyezést a másodosztályban.

Köszönöm a mindenkinek az egész éves munkát, aki hozzájárult ehhez az eredményhez! Jó pihenést, mindenkinek! 

Különösen az ificsapattól búcsúzóknak további kézilabda sikereket kívánok! 

HAJRÁ AJKA!”

Támogatóink