Szisztematikus építkezés

Hits: 134
Szisztematikus építkezés

Fontos a biztos háttér és az utánpótlás-nevelés, hogy nagyot álmodhassunk, és merész célokat tűzhessünk ki célul az NBI/B-s kézilabdacsapatunkat illetően – fogalmazott Geri Gyula ügyvezető a K.K. Ajka Kft. közelmúltban megtartott tájékoztatóján, ahol a jövő évi tervekről, új igazolásokról és a klub életéről adott információkat a szakmai stáb.

A sajtó résztvevőit és a civil érdeklődőket Székely István (Pilu), a K. K. Ajka Kft. klubigazgatója köszöntötte. Pilu az NBI/B-be kerülés óta irányítja a klub szakmai tevékenységét, immár a harmadik szezont kezdi meg a csapattal.

A klubigazgató rövid felvezetője után Geri Gyula ügyvezető arról tájékoztatta az egybegyűlteket, hogy a Sportváros Nonprofit Kft. 2016-os megalakulása óta az a cél, hogy az ajkai sportcsapatok minimum az országos másodosztályban szerepeljenek, ám a merészebb elképzelések sem állnak távol a szakmai vezetéstől. A Kézilabda Klub Ajka férfi csapata az NBI/B középmezőnyéhez tartozik jelenleg, a bajnokságot a 6. helyen zárták, ám célkitűzés, hogy az első osztályba jussanak fel idővel a keret folyamatos erősítésével.

Az ügyvezető hangsúlyozta, ahhoz, hogy a felnőtt kézilabdacsapatok (férfi-női) jól szerepeljenek, fontos, hogy stabil hátteret tudjon biztosítani a klub a játékosoknak, amelyhez az egykori ATSE (mostanra már beolvadtak a Kézilabda Klubba) folyamatos utánpótlás nevelő munkája is nélkülözhetetlen. A klub lényegesnek tartja, hogy az utánpótlás játékosok érezzék, hogy érdemes itt játszani, teljesíteni és fejlődni.

- A sportban nehéz ugyan előre gondolkodni, de én mindig azt mondom, hogy az itteni sportolókból és szakmai stábból szeretnék kiindulni, a KK Ajka férfi csapata esetében pedig a későbbiekben az első öt hely valamelyike lenne a cél az NBI/B-ben, de az országos első osztályba való feljutás sem tűnik elérhetetlennek – vázolta Geri Gyula.

A tájékoztató következő részében a csapat vezetőedzője, Velky Péter és csapatkapitánya, John András összegezték a 2023/24-es szezon tapasztalatait. Kiemelték, hogy a 2. legjobb védekezés az Ajkáé volt a bajnokságban és hangsúlyozták, hogy a későbbiekben a támadójáték stabilizálását tartják elsődleges feladatnak.

Ezt követően Székely István értékelte a bajnokságot és név szerint búcsúzott a KK Ajkától távozó játékosoktól, akiknek sokat köszönhet a klub. Máshol folytatja, vagy abbahagyja pályafutását Tatai Péter, Forgács Kevin, Perczel Kristóf, Tóth Patrik, Breuer Marcell, Dobos Patrik és Ernei Bence.

A klubigazgató a következő szezonról is vázolta a terveket. Jelezte, hogy a szisztematikus építkezésben hisznek és klasszisokkal fogják megerősíteni az üres posztokat, majd bemutatta a csapat újonnan igazolt játékosait.

Szabó Tas (22 éves) - jobbátlövő, a Telekom Veszprém csapatától érkezik Ajkára, a szintén NBI/B-s akadémiai csapat oszlopos tagja, az idei évben több alkalommal pályára lépett a világklasszis alakulatban. Kétéves szerződést kötött vele a klub.

Mezei Richárd Bendegúz (28 éves) - jobbátlövő, Békésről érkezik a KK Ajkába, a Pick Szeged utánpótlásában nevelt játékos. Az idei évben második helyezett lett az NBI/B góllövőlistán. Kétéves szerződést írt alá.

Orbán Barnabás (25 éves) - balszélső, édesapja révén ajkai kötődésű játékos, az NBI-es Komló csapatától érkezik Ajkára. Egyéves szerződést köti majd az ajkai csapathoz.

Benkő Milán (21 éves) - kapus, az NBI-es Csurgótól jön egy évre kölcsönben. Az idei évben kettős igazolással már védte a KK Ajka kapuját két alkalommal.

A klub további egy fővel szeretné bővíteni a keretet.

A tájékoztató végén újságírói kérdésre a KK Ajka stábja elmondta, hogy július közepétől már indul a közös felkészülés, alapozás a bajnokságra.

Az újonnan igazolt játékosok szerint Ajkán minden adott a jó szerepléshez, hiszen a település egy igazi sporttal teli város, ahol a felkészülés és szükség esetén az esetleges rehabilitáció feltételei is megvannak, így már nagyon várják a közös munkát.

Támogatóink