Szezonkezdés szakmai szemmel

Hits: 275

A tavalyi bajnokság megnyerésével férfi felnőtt csapatunk a 2022/23-as szezonra NBI/B-s jogosultságot szerzett. A felkészülést már megkezdte a csapat, átalakult kerettel és stábbal vág neki az idénynek Tréki Tamás vezetőedző. Szezonkezdő cikksorozatunk első etapjában NBI/B-s csapatunk vezetőedzője Tréki Tamás, és klubunk új szakmai igazgatója, Székely István nyilatkozott.

Tréki Tamás: „Újoncként nem lesz egyszerű dolgunk, de mindenképpen magabiztos társaság benyomását szeretnénk kelteni, szeretnénk meglepetés csapat lenni, és olyan játékot a pályára tenni, ami közönségszórakoztató, és a magunk szintjén elvárható. Nehéz őszi szezon vár Ránk, hiszen a csarnokunk felújítása miatt szinte csak idegenben fogunk pályára lépni, de ez a hátrány tavasszal akár előny is lehet számunkra. Megpróbálunk arra fókuszálni, hogy ne ragadjunk be a bajnokság elején. Megpróbáljuk megcélozni a dobogó legfelső fokát, ami nyilván egy álom, de ez az álom kell, hogy motiváljon bennünket a szezon során. A csapatnak idő kell, nyolc új játékosunk van, akiket be kell építeni, és a bajnokcsapatból megmaradt játékosokkal a kohéziót ki kell alakítani. Úgy gondolom, hogy a heti 8-10 edzésünk és az edzőmeccsek eddig remekül szolgálják ezt a folyamatot és jó úton járunk. Fontos lesz, hogy kiküszöböljük a sérüléseket és folyamatosan teljes kerettel tudjunk készülni. Meg kell értetni a játékosokkal, hogy a győzelmet meg kell tanulni, ez egy magasabb osztály és nem az lesz, mint tavaly az NBII-ben. Nehéz bajnokságra számítok rengeteg utazással, sok jó csapattal, de szerintem a KK Ajka büszke lehet rá, hogy az ország 30 legjobb egyesülete közé tartozik! Azért dolgozunk, hogy ez jövőre is elmondható legyen, így mindenképpen olyan helyezést szeretnénk elérni, amivel stabil tagjai tudunk maradni az NBI/B-s mezőnynek.”

Nem csak a csapatba érkeztek új játékosok, hanem a klub szakmai stábja is új taggal bővült, Székely István személyében szakmai igazgatót köszönthetünk Ajkán.

Székely István: „Sportpályafutásom során megfordultam több első osztályú élcsapatnál, illetve öt éven keresztül külföldön is kézilabdáztam az első osztályban. Legszebb eredményem a magyar ifjúsági válogatott tagjaként ért, Európa-bajnoki címet szereztünk 1999-ben. Később a felnőtt válogatottban is bemutatkozhattam, hét alkalommal ölthettem magamra a címeres mezt. Az elmúlt években Dunakeszin tevékenykedtem sportvezetőként, ahol Pest megye legnépesebb sportegyesületének alelnökeként dolgozhattam, mintegy húsz sportággal és közel háromezer sportolóval. Az ajkai költözésünk oka részben családi jellegű, már egy ideje terveinkben szerepelt ebben a városban élni, hiszen feleségem helyi kötődésű. A másik ok az a fejlődő szemlélet az ajkai sportéletben, amit Geri Gyula elnök úr képvisel. A KK Ajka szakmai igazgatójaként elsődleges feladatom a klub működésének optimalizálása, az utánpótlás bázisunk stabilizálása és felnőtt csapataink menedzselése. Remek irodai hátterünk és szakmailag jól felkészült stábunk van, így minden adott az eredményes munkához. Nagy motivációval érkeztem ide és a hosszútávú stabil alapokon nyugvó működtetésben látom a jövőt. Hajrá Ajka!”

Sok sikert kívánunk, Hajrá Ajka!

Támogatóink