Szezonkezdés edzői szemmel: Berecz Nikolett

Hits: 261

2022 áprilisában vette át az NB II-es női felnőtt csapat irányítását Berecz Nikolett. Niki a női felnőtt csapat játékosa, valamint női ifjúsági csapatunk edzője volt a tavalyi szezonban, a friss idényt azonban már felnőtt és ifjúsági vezetőedzőként kezdi meg. A lányok augusztus elsején elkezdték a felkészülést, így szezonkezdő cikksorozatunk harmadik részében a női felnőtt csapattal kapcsolatosan Berecz Niki nyilatkozott.

Berecz Nikolett: „Gyerekként az ember bármihez is kezdjen, azért csinálja, mert élvezi. Én is így voltam ezzel. Az élet minden területén igyekeztem és máig is igyekszem úgy dolgozni, hogy lássák: számíthatnak rám. Áprilisban kaptam meg a felkérést a felnőtt csapat edzői posztjára, amely persze megtiszteltetés, de óriási felelősséggel is jár egyben. Ezáltal új kihívással is szembesültünk, hiszen a felnőttkorú játékosok esetében gyors volt a szerepcsere: csütörtökön még a csapattársuk, pénteken már az edzőjük voltam. A csajok úgy gondolom elfogadták ezt a helyzetet, hiszen az elmúlt években is egy- két kisebb konfliktust eltekintve mindig mindent megoldottunk, és az ilyen rögös út összekovácsol egy csapatot. Azóta persze a mérkőzéseken és az edzéseken én vagyok a főnök, de a szabadidőben bármikor össze tudunk ülni egy közös programra. Minden mérkőzésnek igyekszem reális elvárásokkal neki vágni, és úgy küldöm pályára a csapatot, hogy az előírt munkát elvégeztük, feltett kézzel nem fogunk a pályára menni.

Egy női felnőtt és ifjúsági csapat mellett olyan sokszínű a munka, mint a szivárvány. Néha olyan ez leginkább, mint a hullámvasút, rengeteg pozitív dolgot kap az ember, de mellette jó pár ősz hajszálat is. Három célom van a jövőre nézve: az egyik, hogy minél stabilabb NBII-es női csapat legyen Ajkán. A másik, hogy a jövőben ebben a csapatban minél több helyi kötődésű játékos szerepeljen, harmadsorban pedig a küzdeni akarás, kitartás, az egymás iránti tisztelet mindig cél és továbbra is elvárás minden játékosommal szemben.

A fiatalok idősebb korosztályokba való beépítése nem követelmény, hanem alapfeladatunk. A tavalyi évben is volt már több olyan játékosunk, aki megcsillantotta tudását nem csak az ifjúsági mérkőzéseken, hanem a felnőtt bajnokikon is. Szerencsénkre a 2005-2006-os korosztályban is több olyan játékost is látunk, akik hosszútávon meghatározó tagjai lehetnek a felnőtt csapatunknak, ha kellő munkát fektetnek bele.

Köszönettel tartozunk az egyesület vezetőségének, aki évről évre megteremti az alapvető anyagi költségvetést a folytatáshoz, amelyben a tapasztalt felnőtt rutinos játékosok megtartásával és az ifjúsági korból kiöregedő fiatalok beépítésével egy reményteljes ajkai csapatot szeretnénk kialakítani. Fontos látni, hogy egy fiatal csapatnak mindig időre van szüksége ahhoz, hogy felnőjön a feladathoz.  Örömmel tölt el, hogy a keretünket „magját” egybe tudtuk tartani – jobbszélsőnk Regovics Vilhelmina abbahagyta a kézilabdát, míg balszélsőnk Tóth Flóra életében jelenleg a családalapítás élvez prioritást- és három új játékost tudtunk igazolni: Bodó Szabina, Vörös Szimonetta és Ágoston Réka is a csapatunkat erősíti a következő idényben. Kemény, stabil védekezésből induló gyors lerohanás irányába szeretnénk elvinni játékunkat. Döntően a gyorsaságra szeretnénk helyezni a hangsúlyt, gyors kézilabdát szeretnénk játszani. Ez a legfontosabb, illetve, hogy a felállt fal elleni játékban ki tudjuk használni átlövőink adottságait.

A csapat mindent bele fog adni, és bízom abban, hogy a lelátón uralkodó kiváló hangulathoz a pályán nyújtott jó játékunkkal mi is hozzá fogunk járulni, ezzel meg tudjuk hálálni szurkolóinknak a buzdítását.

További sok sikert kívánok minden csapatunknak! Hajrá Ajka!  

Támogatóink