Sulikézi Fesztivál Ajkán

Hits: 89
Sulikézi Fesztivál Ajkán

A Magyar Kézilabda Szövetség az idei évtől már a második korcsoportban is bevezette, hogy (szivacs)kézilabda meccsek helyett, fesztivál jelleggel szeretne leginkább kézilabdás élményeket nyújtani a kicsiknek, az eredményközpontú bajnoki meccsek helyett, növelve ezzel az esetleges tömegbázist. Ebben a rendszerben kapta meg a KK Ajka az egyik ilyen 2. korcsoportos területi fesztivál rendezését, ami nem kis dolog, és persze nem kevés szervezési feladattal járt.

 Az esemény animátori és főszervezői szerepére Végh Balázst, egyesületünk egyik technikai vezetőjét kérték fel. A legfontosabb személyek, a fiatal segítők voltak (Leskovics Csilla, Leskovics Dorina, Kató Panna, Vincze Réka, Kiss Szófia, Rauch Rebeka, Perger Kitti, Csőri Lia, Földvári Jázmin, Szekér Krisztián, Tromler Bálint, Tromler Benedek, Loránd Levente, Perger Kristóf, Peidl Bálint, Pernesz Szabolcs) ők rendezték be a termet, ők kezelték a hangtechnikát, fogadták, koordinálták a csapatokat, segítettek a versenyellenőrnek, vezették a szivacskézi meccseket, magyarázták a feladatokat a kicsiknek, javították a hibáikat. Elsősorban tehát övék az óriási dicséret, hogy a program végül ennyire jól tudott megvalósulni!

Két turnusban jöttek a csapatok Szombathelyről, Veszprémből, Celldömölkről, Tapolcáról, Pápáról, Ősiből, Szentkirályszabadjáról, Siófokról. Mindkétszer egy játékos bemelegítés és hat csoport kialakítása után, állomáson csináltak a gyerekek különböző feladatokat, illetve játékokat – amiket központilag talált ki a MKSZ -, utána pedig ugyanezekkel a csapatokkal játszott mindenki 3 szivacskézi meccset. Tették mindezt úgy, hogy nem egy egyesületből állt egy csapat, hanem véletlenszerű csapatalakítás volt az elején, így nem egyszer 3-4 településről jött gyerekek voltak együtt. Érdekes újítás volt ez is, de bejött, mert a gyerekek ugyanúgy élvezték a játékokat és közben még a szociális képességek is fejlődtek.

Minden távozó gyermek és edző arcán mosoly volt, így az eseményről csak pozitív hangnemben beszélhetünk, ezúttal is köszönjük a lehetőséget a MKSZ-nek!

Képek az alábbi linken érhetők el: https://drive.google.com/drive/folders/1FcHpR4azZ-LsSD-G2Zk0VrBq7Zyg0H8e

Támogatóink