Serdülő győzelem, ifi vereség

Hits: 45

Szombaton utánpótlás csapataink a SZESE Győr csapatait fogadta, sajnos csak két pontot tudtunk itthon tartani.

Serdülő csapatunk kezdte a napot, hazai találattal indult a mérkőzés, a 8. percben 3:1-et mutatott az eredményjelző. Nagy küzdelem folyt a pályán, a félidő hajrájára 3 gólos előnnyel fordultunk, majd 8:7-es eredmény mellett mentek pihenőre a csapatok.  A második játékrész 15. percéig rendre tartottuk egy-két gólos előnyünk, ezt követően a győri csapat átvette a vezetést. Stabil védekezésünknek és jó kapus teljesítményünknek köszönhetően az 57. percben sikerült egalizálnunk, végül 18:17-es eredmény mellett itthon tartottuk a két pontot. 

Leány serdülő III. osztály

KK Ajka- SZESE Győr 18:17 (8:7)

Helyszín: Ajka, Városi Sportcentrum 

Vezette: Vandróczki Gábor, Végh András

KK Ajka csapata: Fleer A., Horváth Zs., Leskovics D. (kapusok), Schneider K. 3; Klespitz D. 1; Pál Zs. 2; Orsós L. 5; Krápicz K. 2, Mátyás E. 1, Sulyok B. 2, Poscher P. 2, Kovács Zs., Szeiler A., Leskovics Cs, Németh A., Baracska A. 

Edzők: György Szaffi, Berecz Nikolett

Kapusedző: Varga Szabolcs 

Értékelések

Edzői szemmel

György Szaffi (edző- KK Ajka): “Tudtuk, hogy egy nehezebb mérkőzés vár ránk, mert egy jó ellenféllel méretettjük meg magunkat. A lányoktól kértük, hogy már a bemelegítésnél szívják fel magukat és koncentráljanak. Nem volt egy gólerős mérkőzés, a kapunkban jó teljesítmény volt, a védekezésünk kezd összeállni. Büszke vagyok a lányokra, mert egy 1 gólos mérkőzésen mi hagyhattuk el a pályát győztesként.”

Berecz Nikolett (edző- KK Ajka): “Az elmúlt évek tapasztalatait figyelembe véve igazi rangadóra, ki- ki mérkőzésre számítottam, mely beigazolódott. A második félidőben továbbra is döcögött a helyzetkihasználás, de jó védekezésünknek és kapusteljesítményünknek köszönhetően nyertünk. A mérkőzés előtt azt kértem a lányoktól, hogy 22 gól alatt kell tartani a Győrt, melyet megvalósítottak. Nagyon akarták a sikert és hatalmasat küzdöttek, igazi csapatmunka volt. Büszke vagyok a lányokra. Kedden már Veszprémbe utazunk, ahol ismét egy komoly megmérettetés vár ránk.”

Fleer Amélia Annabell (kapus- KK Ajka): “Nagyon szerettük volna a győzelmet, tudtuk, hogy erős ellenféllel játszunk és szoros mérkőzésre számíthatunk, általában ilyenkor elizguljuk a meccset, ez a második félidőben meglátszódott. A támadásokban volt technikai hiba, viszont a védekezésünk egész jó volt. Amit lehetett kihoztuk a mérkőzésből, dolgozunk tovább szépen kezd összeállni a csapatunk.”

Női ifjúsági III. osztály

Helyszín: Ajka, Városi Sportcentrum 

KK Ajka- SZESE Győr 27:35 (15:12)

Vezette: Koltai Dániel, Poller Zoltán

KK Ajka csapata: Fleer A., Horváth Zs. (kapusok), Fábián X. 6, Gelencsér L. 5, György P. 4, Jalkóczi K. 1, Klespitz D. 1, Kovács Zs., Ódor R. 1, Mátyás E., Orsós L. 1, Schneider K. 1, Sulyok B., Völler P. 7, Szeiler A. 

Edző: Berecz Nikolett

Kapusedző: Varga Szabolcs 

Nehezen lendültek játékba a csapatok, ami sok hibát és pontatlanságot szült. Az ajkai fiatalokat időnként túlzottan is elkapta a harcikedv, ennek következményeként többször jutottak a kiállítás sorsára. 15:12-es ajkai vezetéssel vonulhattak a félidei pihenőre a csapatok. A vendégek a második játékrész elején kezdték meg a felzárkózást, a 32. percben egyenlítettek, majd a vezetést is átvettek. Az ajkai lányokon az időkérés sem segített, a második játékrészben csak futottak az eredmény után. 

Értékelések

Edzői szemmel

Berecz Nikolett (edző- KK Ajka): “Úgy érzem a második félidőben bent maradtunk az öltözőben, a piros lap után, pedig teljesen összeesett a csapat. Fokozatosan ellépett tőlünk a SZESE, 10 gólos hátrányba kerültünk. Próbáltunk közelebb zárkózni, de ez sok energiát elvett a csapatból, több hibát vétettünk, melyet a vendégek kihasználtak, és így magabiztosan győztek.”

Játékos szemmel

Gelencsér Lili (szélső- KK Ajka): “Az első félidőt egész jól kezdtük. Bár a sok kihagyott ziccer meglátszódott az eredményen. A második félidőben talán a fáradtság miatt, kezdett szétesni a csapat mind védekezésbe, mind támadásba. Remélem a következő bajnoki mérkőzésünkön ki tudjuk javítani a hibáinkat.”

Hajrá Ajka! 

Támogatóink