Pont nélkül tértünk haza

Hits: 129
Pont nélkül tértünk haza

Szombaton este egy hosszú utazást követően Mezőkövesden lépett pályára a KK Ajka csapata. A fásultan kezdő vendégek ellen nagy iramban kezdett a hazai csapat, aminek köszönhetően a hatodik percben 5-1 szerepelt az eredményjelző táblán. Velky Péter gyorsan kihasználta az első időkérését, megpróbálta rendezni a sorokat, de ez kevésbé sikerült (7-2). A kövesdiek továbbra is gólokkal büntették a bakonyiak összes hibáját és a félidő közepére már tetemes előnyt szereztek (11-3). A vendégek "felébredtek" és 5-1-es szériát produkálva visszajöttek a meccsbe, amikor is a hazaiak mestere rakta le az időkérő táblát az asztalra (12-8). A játékrész hátralévő részében tartotta biztos előnyét a Mezőkövesd, majd a szünet előtti góllal ötre növelték a különbséget. A pihenő után rákapcsolt a KK Ajka és két gólra megközelítette ellenfelét, de ez csak rövid felvillanás volt, ugyanis a vendéglátók visszaállították a szünetbeli különbséget (20-15). Az ajkaiak ezután már nem tudtak változtatni és a közönsége által bíztatott kövesdiek a félidő derekára újra nyolc góllal meglépetek (23-15). Az utolsó tíz percben már csendesen csordogáló mérkőzésen a vendégek még kozmetikáztak az eredményen, de a hazaiak győzelme nem forgott veszélyben. A mérkőzés kezdetén szerzett biztos előnyt a Mezőkövesd pár percet leszámítva szinte végig tartotta az enerváltan és rengeteg hibával játszó KK Ajka ellen. Ezen az estén csupán egy rövid időszakban volt méltó ellenfele a Velky legénység a házigazda csapatnak.

Mezőkövesdi KKFT – KK Ajka KFT 29-24 (16-11)

KK AJKA: Tatai, Baracskai (kapusok), Jávor 1, Tóth 2, Kovács, Gyene 7(2), Nagy, John 2, Dobos 5, Breuer 1, Ernei 3, Horváth 1, Perczel 2.

Edzői szemmel – Velky Péter, vezetőedző:

„Nehéz meccsre számítottunk, hiszen az ellenfél jó mérkőzéseket játszott eddig jó ellenfelekkel, ráadásul az ő otthonukba. Sajnos nem tudtuk felvenni a ritmust az elején, rengeteget hibáztunk a mérkőzés kezdetén, amit az ellenfél ki is használt és gyakorlatilag el is döntötték a 2 pont sorsát. Voltak fellángolásaink, 2 gólig vissza tudtunk jönni a második félidő elejére, de onnantól megint csak futottunk az eredmény után. Borzasztóan figyelmetlenek voltunk támadásban, valamint védekezésben nem volt meg az összhang, semmilyen hangulata nem volt a védekezésnek, így nem lehet belemenni egy mérkőzésbe. Dolgozunk a hibáinkon, célunk, hogy a következő hazai mérkőzéseken javítani tudjunk.”

Játékos szemmel – Horváth Márkó, beálló:

„Elég rosszul kezdtük az első félidőt a helyzeteinket kihagytuk és rossz helyzetekben adtuk el a labdát, ami megpecsételte az egész képét a meccsnek igazából ez volt a kulcs. Ebben tudtunk a meccs néhány periódusában jobban teljesíteni kicsit összeszedettebben játszani a védekezés is jobban összeállt, ekkor feljöttünk néhány gólra de sajnos nem volt elég a pontszerzéshez.”

Támogatóink