Nem sokon múlott

Hits: 77
Nem sokon múlott

Szombaton délután a Budai Farkasok csapata látogatott az ajkai sportcsarnokba. A tavasszal még első osztályban vitézkedő fővárosiak kezdték jobban a találkozót és hat perc után 5-2-re vezettek, de a hazaiak is megérkeztek a meccsbe és a tizedik percben már 5-5 szerepelt a táblán. Ezt követően felváltva vezettek a csapatok, majd, amikor az ajkaiak két gólos előnyt szereztek, akkor a vendégek edzője időt kért (11-9). A pillanatnyi szünet után a Farkasok átvették a vezetést, de a jól hajrázó bakonyiak minimális előnyt harcoltak ki a szünetre. A folytatás is hasonlóan alakult, mint az első játékrész, egyik fél sem tudott két gólnál nagyobb előnyt kiharcolni (17-18; 20-19). A hazaiak kezében 22-20-as állásnál nagy lehetőség adódott, de nem tudtak élni vele, amit a fővárosiak meg is büntettek és újra egalizálták az eredményt (22-22). A hajrá roppant izgalmasan alakult: 24-24 után a vendégek ismét előnybe kerültek, az ajkaiak mindent elkövettek a pontszerzésért, de a rutinos fővárosiak már nem engedték ki kezükből a győzelmet. Ezen a délutánon a nagy szívvel harcoló KK Ajka legalább az egyik pontot megérdemelte volna a jobban hajrázó és kevesebbet hibázó Farkasokkal szemben.

KK Ajka KFT – Budai Farkasok-RÉV 26-28 (14-13)

KK AJKA: Tatai, Baracskai, Gátvölgyi (kapusok), Pernesz, Jávor 5, Tóth 3, Kovács B., Gyene 5(3), Nagy 3, John, Dobos 4, Breuer 5, Ernei, Horváth 1, Perczel.

Edzői szemmel – Velky Péter, vezetőedző:

„Kemény mérkőzést játszottunk, mindkét csapat jól védekezett, nehéz volt áttörni a védelmet. Végig fej-fej mellett haladtunk, voltak nagyon jó periódusaink, végjátékhoz közel vezettünk is és voltak lehetőségeink, hogy tovább növeljük az előnyt, de sajnos nem tudtunk élni velük. Védelemben nem tudtuk tartani azt a feszességet, amit előtte mutattunk, így az ellenfél ki tudott egyenlíteni és utána a vezetést is átvette, amit már nem tudtunk visszahozni. Úgy gondolom összességében jól játszottunk, múlt héthez képest kifejezetten, kritikus pillanatokban kevesebbet hibázott az ellenfél és ezért tudtak felénk kerekedni. Dolgozunk tovább, hogy a következő mérkőzéseken felénk billenjen a mérleg nyelve a mérkőzés végén.”

Játékos szemmel – Breuer Marci, beálló:

„Az előző meccsel ellentétben kemény védekezéssel kezdtük a mérkőzést. Mindvégig partiban voltunk az ellenféllel, a félidőre 1 góllal vezettünk. A második félidő közepére kicsit elfáradtunk hátul, elől is hibáztunk fontos pillanatokban, ami ki is jött a mérkőzés végére. Összességében nincs okunk búslakodni, küzdöttünk a végéig. Jövőhéten a Rákosmente csapatát fogadjuk. Szeretnénk megszerezni a 2 pontot. Hajrá Ajka!”

Támogatóink