Megyei rivális ellen kezd az NB II férfi felnőtt csapat

Hits: 125

Férfi kézilabda csapatunk szeptember 18-án, szombaton a Várpalotai BSK ellen kezdi meg szereplését az NBII 2021/22-es kiírásában. Az idénynyitó találkozó előtt vezetőedzőnket Tréki Tamást kérdeztük a felkészülésről és várakozásairól.

Hogy sikerült a felkészülés, mit terveztetek, mit sikerült ebből megvalósítani?

A felkészülésünk, úgy gondolom, hogy jól sikerült. Kettő hét egyéni fizikai munka után, hat hetünk volt a közös gyakorlásra. Minden nap tudtunk edzeni, ezért elismerésem a fiúknak, akik remek közösséget alkotnak. Az új játékosok beépítése megfelelően halad. Öt edzőmérkőzésünk volt, melyek nagyon hasznosnak bizonyultak. Legfontosabb feladatunk a védekezésünk javítása, valamint a taktikai fegyelem elsajátítása. Itt még van hova fejlődnünk, de dolgozunk rajta.

Mennyire vagy elégedett a keret erejével, hogy sikerült az új játékosok beilleszkedése?

Sok új játékos érkezett hozzánk, de úgy gondolom, hogy a "régiekkel" nagyon hamar megtalálták a közös hangot. A keretünk erősségét nyilván a bajnoki mérkőzések mutatják majd meg, de az én véleményem szerint, a mostani csapat egy jó mentalitású és jó egyéni képességekkel rendelkező játékosokból álló garnitúra, akik felvehetik a versenyt bárkivel, ebben a mezőnyben.

Milyen játékot vársz a csapattól, amit már szeretnél, hogy az első bajnoki mérkőzésen látható legyen?

Szeretném, ha a mérkőzéseinken mi tudnánk a tempót diktálni. Feszes, kemény védekezés után, minél hamarabb szeretnénk az ellenfelünk kapujáig érni, és nagyon sok közvetlen lerohanást és rendezetlen védelem elleni támadást végrehajtani. Nincsenek úgynevezett nagy tömegű játékosaink, tehát a kreativitásunk, valamint a gyorsaságunk lehet a legfőbb erősségünk. Egyénileg jól képzettek a csapat tagjai, ami ehhez a rendszerhez elengedhetetlen.

Hova várod a csapatot a bajnokságban? Mi a cél, amit reálisnak tartasz az elkövetkezendő évben?

Egyértelmű célként tűztük ki a bajnoki címet, amit nagyon nehéz lesz megszereznünk, de ezért dolgozunk nap, mint nap. Roppant nehéz lesz az őszi szezonunk (hét mérkőzésünk lesz idegenben), de ha a bajnokság ezen szakaszában jól teljesítünk, akkor az nagyon szép tavaszt vetíthet elő.

Köszönöm a kérdéseket. HAJRÁ AJKA!!!

A hétvégén már az NBII-es kézilabda bajnokság nyitó mérkőzése vár a gárdánkra, az ősi rivális Várpalotai BSK ellen. Az NBII 2020/21-es kiírásában a megyei rivális a 6. helyen végzett. Az ellenfél soraiban a mérkőzésen négy „régi ismerős”, korábbi Ajka játékos debütál. 

Mit vár a cséká ezen a meccsen?

dr. Erőss Péter (csapatkapitány- KK Ajka): „Elsősorban győzelmet. Ez azonban nem lesz könnyű. Várpalota egy katlan, ahol nehéz játszani. Ráadásul 4 korábbi rutinos csapattárs is már őket erősíti. Ami mellettünk szól, hogy sokat edzünk, jó a kondink és emiatt az Nb2 - höz mérten nagy tempót tudunk menni.”

Támogatóink