Küzdésből jeles

Hits: 122
Küzdésből jeles

A feljutási célokat dédelgető győriek otthonában lépett péntek este pályára a KK Ajka csapata. A sérülésekkel küzdő vendégek enyhén tartalékosan, de nagy akarattal kezdték a mérkőzést, a hazaiak csupán a félidő közepére tudtak három gólos előnyt szerezni, amikor is Velky Péter letette az időkérő tábláját a zsűriasztalra (8-5). A pillanatnyi szünet jót az ajkai fiúknak, akik fegyelmezett játékkal a szünetig minimalizálták a különbséget. A pihenő után öt percnyi játékot követően a vendégeknek sikerült az egyenlítés (17-17). Ekkor a vendéglátók is "felébredtek", újra megléptek három góllal (20-17), de a nagy szívvel küzdő KK Ajka nem adta fel a küzdelmet (24-23). Tíz perccel a vége előtt a győriek edzője is időkéréssel reagált, aminek köszönhetően újra biztosabb lett a hazai előny (26-23). A hajrában mindent megtett az ajkai csapat a pontszerzés érdekében, de a rutinos ETO már nem engedte ki kezéből a győzelmet, így a lefújást követően ők gazdagodtak két ponttal. A tartalékos KK Ajka dicséretesen küzdött ezen az estén, végig megnehezítette az NBI-es célokról álmodó győriek dolgát.

KK AJKA: Tatai, Baracskay (kapusok), Jávor 4, Tóth 2, Gyene 4, Nagy, John 5, Dobos 3, Forgács, Ernei 2, Zsáki O., Horváth 5, Perczel.

Edzői szemmel – Velky Péter:

„Tavalyi bronzérmes csapathoz utaztunk, akik nagyon komolyan tudtak erősíteni a kereten nyáron. Teher nélkül tudtunk játszani, viszont nem adtuk meg magunkat, végig tapadni tudtunk az ellenfélre, nem engedtük őket felengedni egy pillanatig sem. Sőt, a második félidőben fel is tudtunk zárkózni, de sajnos vezetni nem tudtunk. Nagyot küzdöttünk, úgy gondolom méltó ellenfelek voltunk. Jól bírtuk erővel, annak ellenére, hogy jóval rövidebb volt a padunk, ez mindenképpen említésre méltó. Múlt heti mérkőzéshez képest nagy javulást mutattunk, ami biztató a következő meccsekre tekintve. Bízom benne, hogy tudjuk ezt tartani a következő időszakban, mert szükség lesz rá.”

Játékos szemmel – Dobos Patrik, irányító:

„Hétvégén Győrbe utaztunk, tudtuk, hogy lesz rajtuk teher, mivel már veszítettek pontot. Mi teher nélkül tudtunk játszani és az elejétől fogva küzdött a csapat, így 60 percig tapadni tudtunk az ellenfélre. Az utolsó 10 percben még a döntetlenért is támadhattunk, de sajnos nem tudtunk élni vele. Az előző meccsek óta sok javulás látható a csapaton és ezt szeretnénk tovább vinni. Hajrá Ajka!”

Támogatóink