Kőkemény mérkőzésen nyert a Veszprém

Hits: 230

A megyei rangadón tíz percig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a félidő közepére a vendégeknek sikerült háromgólos előnyt kiharcolni (5-8). Mindkét oldal keményen és fegyelmezetten védekezett, az ajkai lövéseket Mikler többször is remekül hárította, így a huszonkettedik percben 7-12 szerepelt a táblán. A félidő hátralévő szakaszában tartotta biztos előnyét a BFKA, a zöld mezeseknek nem sikerült közelebb zárkózniuk. A pihenőt követően a veszprémiek góljára hárommal válaszolt a KK Ajka, így újra nyílt lett a találkozó (14-16). A hazaiak kiválóan védekeztek, Konyicsák is nagyszerűen védett, negyedóra alatt három gólt tudott csak lőni a veszprémi csapat (16-18). A nagy lelkesedéssel küzdő ajkaiaknak nem sikerült az egyenlítés, pedig többször is volt rá lehetőségük, de a BFKA tartotta 1-2 gólos előnyét (19-21). Az utolsó perceket emberhátrányban játszó hazaiak ellen a vendégek még tovább növelték a különbséget, így a lefújást követően ők örülhettek a győzelemnek. A harmadik helyezett Veszprém ellen tisztességesen és nagy akarattal küzdő KK Ajka játékosait is joggal tapsolták meg a nézők a mérkőzés után.

KK Ajka – BFKA Veszprém 20-24 (11-15)

Jávor 2, Tóth 2, Oláh, Gyene, Nagy 2, John 2, Dobos 3 (1), Breuer 4, Forgács, Ernei, Zsáki, Konyicsák, Buri 2, Perczel 3, Baracskay

Edzői szemmel – Velky Péter vezetőedző:

„Jól kezdtük a mérkőzést, jól védekeztünk, tudtunk tapadni az ellenfélre. Félidő második részében kicsit megpuhult a védekezésünk, emiatt 4 gólra el tudott távolodni tőlünk a Veszprém. Félidőben kértem, hogy a védekezést próbáljuk meg visszahozni olyan feszesre, mint a kezdésnél, akkor lehet keresnivalónk. Ezt meg is tették a fiúk, vissza tudtunk jönni a meccsbe, 1 gólig fel tudtunk zárkózni, támadhattunk a döntetlenért több alkalommal, de sajnos közelebb nem tudtunk jutni. Végjátékban úgy gondolom elfáradtunk, ennek köszönhetően vissza tudták állítani a 4 gólos különbséget a veszprémiek. Úgy gondolom méltó ellenfele tudtunk lenni a Veszprémnek, nem adtuk könnyen a bőrünket. Összességében elégedett vagyok, múlt heti mérkőzéshez képest sikerült jó pár dolgon javítanunk, úgy gondolom ez a mérkőzés erőt fog adni a következő néhány mérkőzéshez.”

Játékos szemmel – Breuer Marcell beálló:

„A mérkőzés elején úgy gondolom, hogy vétettünk hibákat elől is és hátul is, nem állt össze teljesen a védekezésünk. A második félidőben nagyot küzdött a csapat, és nagyon jól működött a védekezésünk, amihez remek kapusteljesítmény párosult, azonban ez picit felőrölte a támadó játékunkat. Sajnos ez most nem volt elég a pontszerzéshez. Hajra Ajka!”

Támogatóink