Két edző, három csapat: Női utánpótlás körkép

Hits: 91

Leány U15, serdülő és ifjúsági csapatunk augusztus első hetében kezdte meg a felkészülést. Az edzések változatosan, több helyszínen zajlottak, az Ajkai Kristályfürdőben, a Bányász Sporttelepen, illetve a Városi Sportcentrumban. Személyi változások történtek az utánpótlás szakmai stábjában, az U14-es csapat szakmai munkájáért Szalay Ákos, az U15-ös leányok felkészítéséért György Szaffi felel.  A serdülő csapat irányítását György Szaffi és Berecz Nikolett edzők közösen végzik, az ifjúsági csapat vezetőedzői teendőit a jövőben is Berecz Nikolett látja el. A kapusedzői poszton változás nem történt, továbbra is Varga Szabolcs edzővel nyílik lehetőség kapusaink tehetségének gondozására. Klespitz Róbertnek köszönjük a leány utánpótlás vonalon végzett munkáját és további jó egészséget és eredményes munkát kívánunk neki! A bajnokság minden korosztályos csapatunk számára szeptember közepén kezdődik meg. A közelgő találkozók előtt vezetőedzőinket György Szaffit és Berecz Nikolettet kérdeztük.  

Milyennek értékeled a nyári felkészülést?

György Szaffi: „Augusztus elejétől kezdtük meg az edzéseinket. Tudjuk, hogy a nyári felkészüléseket nem teljes létszámmal tudjuk végezni, ennek ellenére a lányok nagyon lelkesen jártak edzésre. Nyáron megismerkedtünk a strandkézilabdával is, így abba is egy picit belekóstolunk, és jövőre már teljes gőzerővel szeretnék megmutatni magunkat a homokon is. Összeségében a nyári felkészülésünk nagyon tartalmas és sikeres volt.”

Berecz Nikolett: „Egy csapat életében a felkészülés sokszor körülményes a sérülések miatt.  Vannak kisebb, nagyobb sérülések.  A lányok folyamatosan csatlakoztak a kerethez. Nagy öröm számunkra, hogy Annabell visszatért a csapatunkhoz. Egy hosszabb ideje sérült játékosunk van, Baracska Alexa, aki még nem tudott csatlakozni a kerethez, Alexa a serdülő csapat oszlopos tagja, sajnos még nem egészséges. Az ifjúsági csapat vonatkozásában Scheily Zsófi játékára nem számíthatunk, az alapos orvosi felülvizsgálat szerint MR vizsgálatra van szükség a sérült térde tekintetében. A korosztályok felső határának megállapítása az ifjúsági csapatunk esetében váratlanul ért minket, a 2002-ben született játékosok a 2021/2022-es versenykiírás szerint túlkorosnak tekintendők, egy mérkőzésen 3 játékos szerepeltethető közülük. Azt gondolom, hogy lányok próbálták megvalósítani, amit kértünk tőlük.”    

Mi lesz a célja a csapatnak a bajnokságban?

György Szaffi: „Mindig a maximumot szeretné a csapat kihozni magából, így Ők is azt érzik hogy ha dolgoznak, és hallgatnak az edzőikre akkor képesek a dobogón végezni. Szeretnénk egy stabil, erős csapatot kovácsolni, akikkel hosszútávon is tudni fogunk együtt dolgozni.”
Berecz Nikolett: „A serdülő és az ifjúsági csapat, valamint a bajnokságban szereplő csapatok is átalakultak, játékerőnket nehéz meghatározni ismeretlen közegben. Pár mérkőzésnek el kell telnie, ahhoz, hogy tudjuk, mire leszünk képesek. A serdülővel két csonka, lezáratlan év miatt, másodszor maradtunk le arról, hogy érmet akasszanak a nyakunkba. Mi azonban továbbra is szeretünk nagyot álmodni és az újabb célok felé haladni…”     

Milyen célt lehet kitűzni akár helyezésre, akár fejlődésre vonatkozóan?

György Szaffi: „Mint mindenki, így Mi is úgy gondoljuk hogy bármire képesek vagyunk. Ha megfelelő szorgalommal és alázattal dolgozunk akkor a bajnokságban egy nagyon jó helyezést fogunk tudni elérni. Fejlődni mindig van hova, és elsődlegesen az egyéni hibáikat szeretnénk kijavítani, hogy a későbbiekben erre már kevesebb időt fordítsanak.”

Berecz Nikolett: „Minden csapatunk vonatkozásában csapategységet szeretnék látni, harcos és agresszív védekezéssel. Tudomásul kell vennünk, ha az idei évben is éremről álmodozunk, akkor 100%-ot kell nyújtanunk. Úgy gondolom, hogy amiben a csapataink kiemelkedtek az elmúlt évben a többiek közül, az az egymásért való küzdeni tudás. A sikerhez mentális erő, küzdeni tudás és a koncentráció magas foka fog kelleni.”

Sok sikert kívánunk, HAJRÁ AJKA!

Támogatóink