Hibátlan március

Hits: 133
Hibátlan március

A kiesés elől menekülő Tata csapata látogatott szombaton az ajkai sportcsarnokba. Lendületesen kezdte a találkozót a KK Ajka gárdája, hat perc után 4-1 szerepelt a táblán, de a vendégek is megérkeztek a meccsbe és 6-5-re felzárkóztak. A hazaiak mestere ekkor rögtön időt is kért, ami jót tett csapatának, hisz Baracskai védéseinek is köszönhetően újra megnyugtató lett az előny (12-6). A játékrész hátralévő részében a tataiak két gólt faragtak hátrányukból, de így is a hazaiak mehettek nyugodtabban a szünetre. A második félidőt a vendégek kezdték jobban,15-13-ra felzárkóztak, ami felébresztette az ajkai fiúkat, akik perceken belül hat góllal megléptek (21-15). Ezután állandósította előnyét a vendéglátó csapat, azonban a tóparti gárda nem adta fel a küzdelmet és nagy izgalmak után kiegyenlítette az állást (26-26). Az utolsó időkérést követően fantasztikus négy percet produkált az ajkai csapat, Gyene és Breuer góljaival szerte fosztották a tatai reményeket és otthon tartották a bajnoki pontokat. A szebb napokat látott vendégek elleni győzelemmel tökéletes márciust (100%) produkált Velky Péter csapata. A fordulót követően továbbra is a hetedik hely áll a KK Ajka, csupán egy pont választja el őket a negyedik helytől.

 

KK Ajka KFT - Tatai AC 32-26 (15-11)

 

KK AJKA: Baracskai, Gátvölgyi (kapusok), Bodnár 3, Jávor 2, Tóth, Gyene 7 (1), Rosta 3, Nagy, John 4, Dobos 3, Breuer 3, Ernei 6, Zsáki, Horváth 1, Perczel.

 

Edzői szemmel – Velky Péter, vezetőedző:

„Jól kezdtük a mérkőzést, védekezésben főleg. Támadásban is megtaláltuk az ellenfél emberfogásos védekezésére az ellenszert és szép helyzeteket kialakítva gólokat tudtunk lőni és nagyobb előnyt kialakítani. Ebből pár pontatlanságból adódóan feljebb tudott zárkózni félidőre az ellenfél. Második félidőt kicsit álmosan kezdtük, de utána úgy tudtuk folytatni, ahogyan az első félidőt kezdtük. Második félidő közepén volt egy bő 10 perces hullámvölgyünk támadásban és védekezésben, amit az ellenfél ki is használt és döntetlenre fel tudott zárkózni. Végjátékra újra összeállt a védekezésünk, amiből gyors gólokat szerezve eldöntöttük a mérkőzést. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez és a hibátlan hónaphoz, megdolgoztak érte. Kis pihenő után dolgozunk tovább a következő idegenbeli mérkőzésre.”

Játékos szemmel – Horváth Márkó, beálló:

„Nagyon jól kezdtük el a mérkőzést és hamar el tudtunk lépni pár góllal a Tatai csapattól, akik végig nagyot küzdve folyamatosan fel-fel zárkóztak ránk, de a félidőt így is egy bíztató előnnyel tudtuk lezárni. Ezt egészen tudtuk tartani a 45-50. percig, itt volt egy kis "rövidzárlat" főleg a támadásunkban, amit az ellenfél kihasznált gyors lerohanásgólokkal a még rendezetlen védekezésünk ellen. Az utolsó 10 percre összeszedtük a védekezésünket és fontos gólokat lőttünk támadásban technikai hibák nélkül, így sikerült a mérkőzést végleg eldönteni.”

 

Támogatóink