Hiábavaló volt a jó védekezésünk

Hits: 222

A középmezőnyhöz tartozó Vecséshez látogatott pénteken este a KK AJKA gárdája. A csapatok rendkívül fegyelmezett védekezéssel kezdték a mérkőzést, a kapusok is jó formában védtek, így tizenhárom perc után 3-3-as állás szerepelt a táblán. A csapatok fej-fej mellett haladtak egészen a félidő hajrájáig, ekkor a hazaiak négy góllal megléptek, amiből a vendégeknek kettőt sikerült lefaragniuk a szünet előtt. A térfélcsere után gyorsan kiegyenlített az ajkai csapat, majd Perczel és Bonyhádi góljaival tartotta a lépést a vendéglátókkal szemben (16-15). Ezután rákapcsoltak a hazaiak, kihasználták a vendégek hibáit és 8-3-as szériát produkálva megnyugtató előnyre tettek szert (24-18). Tréki mester azonnal időt kért, ami után sikerült közelebb zárkózniuk a zöld mezeseknek, de a vecsésiek rutinosan megőrizték biztos előnyüket és a lefújás után jogosan ünnepelték győzelmüket. A fegyelmezetten védekező ajkaiak elsősorban gyenge támadójátékuknak köszönhetik, hogy fontos pontokat veszítettek a vecsésiek otthonában.

Vecsés SE – KK Ajka 27-22 (12-10)

Jávor 2, Tóth 1, Oláh, Gyene 3 (1), Nagy 3, John 1, Dobos, Breuer, Ernei, Zsáki, Konyicsák, Buri, Perczel 6, Bonyhádi 6, Baracskay

A héten egy fiatal csapat ellen fogunk pályára lépni, hiszen a Pick Szeged U21 együttese lesz az ellenfelünk.

Edzői szemmel - Tréki Tamás vezetőedző:

„Úgy gondolom, több volt ebben a mérkőzésben. Tudtuk, hogy jó formában van a Vecsés, és tudtuk, hogy nagyon jók az egy- egy elleni játékban, de a védekezésünk jól összeállt, sikerült elbizonytalanítanunk őket. Viszont a helyzetkihasználásunk, valamint az átlövő teljesítményünk miatt nem tudtunk pontokat szerezni.  Küzdelmes, fizikális összecsapás volt, amit a magabiztosabb hazaiak nyertek. A támadójátékunkat, valamint a rendezetlen védelem elleni lerohanásainkat gyorsítanunk kell, mert szerintem ez a hatvan perc is, ezen múlt. Hajrá Ajka!!!”

Játékos szemmel – Baracskay Sándor kapus:

„Pénteken Vecsésre utaztunk, amely az előzetes várakozások alapján is egy nagyon kemény mérkőzésnek ígérkezett. Védekezésben jól felvettük a tempót, voltak szép megoldásaink, de ebből a támadásainkra semmi sem maradt. Amíg a támadásaink nem nőnek fel a védelemben nyújtott jó teljesítményünkhöz, addig nem sok babér fog teremni nekünk ebben az osztályban. Összességében, ha a kialakított ziccereinket kihasználnánk, és tudnánk tartani a védelemben mutatott jó formánkat, akkor akár a Vecséshez hasonló játékerőt képviselő csapatok ellen is lehetne keresnivalónk. Természetesen a héten azon leszünk, hogy ezen javítsunk és vasárnap Szegeden meglepetést okozzunk. Hajrá Ajka!”

Támogatóink