Győzelemmel tértünk vissza a szünet után

Hits: 170

Az edzőváltást követő első mérkőzésen a Szigetszentmiklós csapatát fogadta a KK Ajka. Az első perctől fogva kiegyenlített játékot hozott a találkozó, fej-fej mellett haladtak a csapatok, egyik fél sem tudott meglépni a másiktól (5-5; 8-8). Mindkét oldalon nagy hangsúlyt fektettek a védekezésre, a kapusok is remek formában védtek, így ebben a játékrészben viszonylag kevés gól esett, a vendégek tudtak minimális előnyt szerezni a pihenőre. A folytatásban is hasonlóan alakult a játék képe, kiegyenlített küzdelmet láthatott a publikum (19-19). A félidő közepéig rendre a vendégeknél volt az előny, de a fegyelmezetten játszó hazaiak 23-24 után zsinórban háromszor is betaláltak és megfordították az állást (26-24). Az SZKSK edzője időt kért, de ez sem zavarta meg az ajkai fiúkat, akik Gyene és John vezérletével állandósították előnyüket, amit a találkozó végéig sikeresen meg is őriztek. A nagy lelkesedéssel küzdő és fegyelmezetten játszó hazaiak megérdemelten gyűjtötték be a bajnoki pontokat, így Velky Péter edző győzelemmel mutatkozott be az ajkai kispadon.

KK Ajka – Szigetszentmiklósi KSK 32-30 (12-13)

Jávor 1, Tóth 3, Oláh, Gyene 6, Nagy 1, John 6, Dobos 4 (1), Breuer 2, Forgács, Ernei 2, Konyicsák, Buri 1, Perczel 5, Bonyhádi 1, Baracskay

Edzői szemmel – Velky Péter vezetőedző:

„Védekezésben jól kezdtük a mérkőzést, támadásban voltak hibáink, sokszor nem úgy jött ki a lépés, ahogy szerettük volna, ennek ellenére volt tartása a csapatnak és végig nyomás alatt tartottuk az ellenfelet, nem hagytuk sok góllal elmenni őket. Második félidő elején kicsit laposabb lett a védekezésünk, könnyű gólokat kaptunk, emiatt védekezést váltottunk. Ahogy ez összeállt, sikerült sok hibára kényszeríteni az ellenfelet, amiből gyors gólokat tudtunk szerezni és meg tudtuk fordítani az állást. A mérkőzés végéig csapatként küzdöttünk, volt tartásunk és ezzel meg tudtuk tartani az előnyünket, mindenki kivette a részét a munkából.”

Játékos szemmel – Perczel Kristóf jobbátlövő:

„Szombaton a Szigetszentmiklós csapatát fogadtuk. A válogatott szünet miatt Volt 2 hetünk felkészülni belőlük, ami szerencsére jól sikerült és egy végletekig kiélezett meccsen sikerült itthon tartanunk a pontokat, ami nagyon fontos volt a csapat számára Köszönjük a szurkolók biztatását! Hajrá Ajka!”

Támogatóink