Fölényes győzelem Lipóton

Hits: 214
Fölényes győzelem Lipóton

Szombat este Lipóton lépett pályára női felnőtt csapatunk. Nagy tétje volt a mérkőzésnek, mindkét fél nagyon akarta a győzelmet. A 10. percben 7-7 volt az eredmény, majd az első félidő végére, a gyors lerohanásoknak köszönhetően egy magabiztos háromgólos előnyre tettek szert az ajkaiak (14-17). A második félidőben a feszes védelemhez egy bravúros kapusteljesítmény is párosult Pálinkás révén. A 34. percben már hatgólos előnye volt az ajkai lányoknak (14-20), amit a meccs végéig folyamatosan növelni tudtak, így 21-36 arányú győzelmet arattak.

Lipót Pékség – KK Ajka KFT 21-36 (14-17)

Pálinkás, Tótik, Horváth (kapusok), Gelencsér, Mészáros 4 (2), Jalkóczi 1, Mátyás, Sárvári 8, Jaksics 6, Kondor 1, Fábián 3 (1), Völler 3, Gaál 7, Bánhelyi, Pete 3, Kiss.

Edzői szemmel Szalay Ákos és Klespitz Róbert:

„3 mérkőzésünk van (már “csak” kettő) az alapszakaszból. Január eleje óta készülünk ezekre az összecsapásokra. Játszottunk egy felkészülési mérkőzést a Celldömölk ellen és részt vettünk egy tornán Sárváron (köszönjük az edző kollégáknak a lehetőséget). Szombaton Lipóton léptünk pályára. A 10. percben 7:7 volt az eredmény. Ezután átvettük a vezetés, amit már végig meg is tartottunk. Az első játékrészben több ízben hoztunk rossz döntést támadásban, de a szünetben átbeszéltük ezeket. A 2. félidőben még feszesebb lett a védekezésünk és a Pálinkás továbbra is kitűnően védett. Ennek hatására könnyű gólokat tudtunk szerezni. Felállt fal ellen pedig türelmesebbek voltunk. Így egy nagy aranyú győzelemmel zártuk a mérkőzést. Gratulálok a csapatnak!” – Szalay Ákos, vezetőedző

„Tudtuk, hogy milyen téttel bír számunkra ez a mérkőzés. Ennek szellemében kezdtük el és tulajdonképpen játszottuk végig a meccset. Ezt az elszántságot és tüzet kell fenntartanunk a hátralévő két fontos meccsre is, illetve a hibáink számát még jobban csökkentenünk kell. Ezeket szem előtt tartva dolgozunk tovább a céljaink eléréséért.” – Klespitz Róbert, másodedző

Játékos szemmel – Pálinkás Viktória, kapus:

„Nagyon sokat készültünk erre a mérkőzésre, izgatottan vártuk már, hogy újra tétmérkőzésen lépjünk pályára. A Lipót csapata nagyon nehéz ellenfél, nagy erősségük a beálló játék. Az első félidő szorosabb volt, de a mérkőzés 11. percében sikerült átvennünk a vezetést, amit már nem engedtük ki a kezünkből. Jó védekezéssel és a gyors indításokkal sikerült nagy arányú előnyre szert tennünk. Így a meccs végre egy sima győzelmet tudunk aratni. Gratulálok a lányoknak, és készülünk a következő mérkőzésre. Hajrá Ajka!”

Támogatóink