Fájó vereség itthon

Hits: 91
Fájó vereség itthon

Szombat este a VKL SE Győr csapatát fogadták a lányok hazai pályán. A mérkőzés első félidejében mélyen a tudásuk alatt teljesítettek a hazaiak, nem állt össze a védekezés, így a kapusok is nehéz helyzetbe kerültek. A félidőre 6 gólos hátránnyal mehettek az ajkaiak (13-19). A második félidőben szaladtak a lányok az eredmény után, melyet az utolsó hajrára sikerült redukálni. A sok kimaradt helyzet megbosszulta magát, így 1 gólos vereséget szenvedett Szalay Ákos csapata.

KK Ajka KFT – VKL SE Győr 28-29 (13-19)

Pálinkás, Tótik, Horváth (kapusok), Gelencsér, Mészáros 4 (2), Jalkóczi, Sárvári 3, Jaksics, Kondor 8, Völler, Schneider, Márkus, Gaál 6, Mátyás 1, Pete 3, Kiss 3.

Edzői szemmel – Szalay Ákos és Klespitz Róbert:

„Gratulálok a VKL SE Győr csapatának. Kihasználták, hogy már a 2. hazai mérkőzésünkön az első félidőben értékelhetetlen teljesítményt nyújtunk. A második játékrészben sikerült egyenlíteni a hajrában, de a vége vereség lett. A küzdésért persze lehet dicsérni a lányokat, de azért nem adnak pontot. Innentől kezdve kellenek a bravúr győzelmek, ha felsőházban szeretnénk zárni az alapszakasz után.” – Szalay Ákos, vezetőedző

„Sajnos már második alkalommal játszunk ilyen első félidőt hazai pályán, tisztán látszik, hogy ez senki ellen nem fér bele. A második félidei küzdés ismét dicsérhető, de ezért pontot nem adnak a bajnokságban. A mérkőzések elejétől fókuszáltnak kell lennünk, csak akkor van esélyünk a hátralévő meccseken, melyek mindegyike létfontosságú lesz a felsőházas helyezés szempontjából! Remélem ennek a súlyát mindenki átérzi, s így tudunk dolgozni a továbbiakban!” – Klespitz Róbert, másodedző

Játékos szemmel – Jalkóczi Karolin, beálló:

„Hétvégén a VKL SE csapatát fogadtuk hazai pályán, ennek ellenére sajnos nem sikerült itthon tartani a két pontot. A mérkőzésen az ellenfél kihasználta a hibáinkat, így hamar nagy előnyre tettek szert. Sajnos az első félidőben nyújtott teljesítmény mind védekezésben mind támadásban kevésnek bizonyult, így ellenfelünk a félidőben már hattal vezetett. A második félidőre sikerült felpörögni, rendezni tudtuk a védelmet, illetve elől is jöttek a gólok, így vissza tudtunk jönni a meccsbe, azonban a végén nem sikerült a pontszerzés. Elengedhetetlen tanulni minden vereségből, így nem szabad elkezdenünk egy meccset sem, és a bajnokság hátralevő részében jóval nagyobb koncentrációra lesz szükség. Remélem, a hibákat sikerül orvosolni a következő megmérettetésre. A második félidőben nyújtott teljesítményhez és küzdéshez gratulálok a csapatnak! Hajrá Ajka!”

Támogatóink