Éremátadó a KK Ajka utánpótlás csapatainál

Hits: 160
Éremátadó a KK Ajka utánpótlás csapatainál

Május 29-én délután a Sportcsarnok adott otthont a Kézilabda Klub Ajka utánpótlás csapatainak díjátadójához. Az éremátadó ünnepségen a 2023/24-es bajnokság legjobbjait díjazta a Magyar Kézilabda Szövetség. Az érmeket Papp Richárd Csaba és Öcsi Tamás adta át. Az ünnepségen beszédet mondott Geri Gyula ügyvezető, valamint a jelenlévőket Székely István klubigazgató köszöntötte és összegezte az elmúlt időszakot.

A KK Ajka női U17-es csapata a harmadik helyen végzett a harmadosztályban, ahol Jaksics Rebeka lányai 22 mérkőzésből 17 alkalommal hagyták el győztesen a pályát. Az idegenbeli utazások sem vették el a kedvüket és egész évben kitartóan, egy csapatkánt álltak helyt a mezőnyben. Jaksics Rebeka munkáját Klespitz Róbert, a lány U19-es csapat vezetőedzője, valamint Vikor Ferenc, a lány U14-es csapat vezetőedzője segítette. Vikor Ferenc lányai fiatal koruk ellenére az U17-es csapatban is megmutathatták tudásukat, valamint Jaksics Rebeka U17-es lányai fiatal koruk ellenére jól megállták helyüket az U19-es gárdában, így nagyban hozzájárultak az ő sikereikhez is.

A női U19-es lányaink szintén a harmadik helyen végeztek a harmadosztályban, ahol Klespitz Róbert csapata 22 mérkőzésből 15 alkalommal térhetett haza győztesen. Klespitz Róbert munkáját Jaksics Rebeka és az U17-es lányok segítették. Az U19-es közösségből sokan érettségiztek idén, de a befektetett munkájukat ez nem befolyásolta, hiszen sikerült szép eredményt összehozniuk. Rámutatva arra, hogy tudnak összhangot teremteni tanulás és sport között. Ezúton is gratulálunk a sikeres vizsgákhoz és a kézilabdás sikerekhez nekik!

Díjazták továbbá Borsos Sándor technikai vezetőt a női csapatokért végzett áldozatos munkájáért. Köszönjük Sanyi!

Öröm látni, hogy az utánpótlás csapataink ilyen léptekben fejlődnek, hiszen a gyerekek nem csak a korosztályukban versenyeznek, hanem kiemelkedő teljesítményük miatt feljebb is játszhatnak.

Sok játékos Jávor Sebestyén U15-ös csapatából is hozzájárulhatott a nagyobbak sikeréhez, valamint az U18-as keretből is sokan segítik az U20-as srácok munkáját. John András férfi U18-as kollektívája izgalmas helyzetbe került, ugyanis pontegyenlőség jött létre, ahol csupán a gólkülönbség döntött az első helyről, ez a fordulat idén számukra az ezüstérmet jelentette. Az alapszakaszban 12 mérkőzésből 8 alkalommal győzedelmeskedtek, a felsőházi rájátszásban 6 meccsből 5-öt nyertek meg. Székely István klubigazgató szavaival élve, ez már számunkra így is arany! Gratulálunk a dobogós helyezéshez!

Díjazták továbbá Poór Tamást, a férfi U20-as csapat vezetőedzőjét, Tömör Csabát, a férfiak szakosztályvezetőjét, valamint Galler Roland technikai vezetőt a férfi csapatokért végzett áldozatos munkájáért.

Klubunk fontosnak tartja, hogy fiatal játékosaink ne csupán a kézilabda pályán, de a felnőtt életben is helytálljanak. A sport nagyon sok mindenre megtanítja a fiatalokat. Alázatra, időbeosztásra, küzdésre, illetve a legfontosabbra, hogy mekkora értéke van annak, hogy egy csapatban szerepelhetnek, ahol egymást segítik és közös eredményeket érnek el. Az ünnepségen sok szülő, nagyszülő, hozzátartozó is részt vett, ami hatalmas büszkeséggel tölt el bennünket, hiszen a Kézilabda Klub Ajka egyre inkább olyan, mint egy nagy család.

Köszönjük, hogy minden mérkőzésen biztatták, buzdították családtagjaikat, barátaikat! Tartsanak velünk a következő szezonban is. Hajrá Ajka!

A képek az alábbi linken tekinthetők meg: https://drive.google.com/drive/folders/1wihMOkBYb8LyQu6XtlAcl-oCHTXDwb2n?usp=drive_link

Támogatóink