Egál a Tatával

Hits: 113
Egál a Tatával

Vasárnap délután Tatára utaztak a lányok, ahol a 7. helyen álló Tata csapatával mérkőztek meg. A 7. percig végig fej-fej mellett haladt a két csapat, egyik fél sem tudott előnyt kicsikarni. A 8. perctől a 16. percig nagyot hajráztak az ajkai lányok, négygólos előnyre tettek szert (6-10). A mérkőzést végig hullámvölgyek jellemezték, így nem tudták a vendégek megtartani az előnyüket, így a félidőre egygólos hátránnyal mehettek (15-14). A második játékrészt jól kezdték a bakonyiak, sikerült 2 góllal is meglépni, ám ez csak a 39. percig tartott, amikor is ismét zárkóztak a Tataiak. A második félidő második felében mindkét félnek számtalan lehetősége lett volna eldönteni a két pont sorsát, azonban nem bírtak egymással, így döntetlen eredménnyel zártak (27-27).

Tatai AC – KK Ajka KFT 27-27 (15-14)

Tótik, Horváth (kapusok), Gelencsér 1, Mészáros 9 (6), Jalkóczi, Sárvári 6, Kondor 1, Fábián, Völler 1, Schneider, Gaál 3, Pete 2, Kiss 4.

Edzői szemmel – Szalay Ákos és Klespitz Róbert:

„Az első félidő közepén sikerült 4 góllal ellépni az ellenféltől, de sajnos nem sikerült megtartani az előnyünket. A 2. játékrészben többször vezettünk két góllal, de kulcs szituációkban hibáztunk. A meccs végén kaptunk még egy esélyt, hogy megszerezzük a két pontot. Ez sajnos nem sikerült így maradt a döntetlen.” – Szalay Ákos, vezetőedző

„Vasárnap egy esetleges győzelemmel bebiztosíthattuk volna 2 fordulóval a vége előtt a jövő évi NB2-es tagságunkat. Ennek szellemében a mérkőzés első negyede után vezettünk is 4 góllal. Innentől kezdve azonban a támadójátékunk nagyon megakadt, nem tudtunk könnyű gólokat szerezni, hátul pedig több hibát is vétettünk, így minimális hátránnyal mentünk az öltözőbe. A 2. félidőben sok hibával játszott mindkét csapat, egyik sem tudott több góllal ellépni a másiktól, így összességében igazságosnak mondható a döntetlen eredmény. Sajnos kevés jó teljesítmény akadt ahhoz, hogy nyerni tudjunk, de ez az 1 pont is sokat érhet a végén. Csütörtökön a Gárdony vendégeként szeretnénk minden kérdést lezárni, s egy győzelemmel kivívni a bent maradást!” – Klespitz Róbert, vezetőedző

Játékos szemmel – Jalkóczi Karolin, beálló:

„Hétvégén a tatai lányokhoz látogattunk. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, ennek tudatában készültünk, azonban betegség és kisebb sérülések nehezítették a dolgunkat a heti edzésmunkában. A mérkőzést jól kezdtük helyzeteinket kihasználtuk, a védekezés mellé egy jó kapusteljesítmény párosult, így sikerült 5 gólos előnyre szert tenni. Ezután az ellenfél kapott erőre, a félidő végére átvették a vezetést. A második félidőben szinte végig fej fej mellett haladt a két csapat. Helyzetkihasználásunk nem volt a legacélosabb az egész mérkőzést tekintve. A végjátékban sikerült hibába kényszeríteni az ellenfelet, de sajnos a mérkőzés végi két pontot érő találatunk elmaradt. Gratulálok a csapatnak a küzdéshez! Csüggedni nem szabad, csütörtökön újra pályára lépünk a 2 pontért. Hajrá Ajka!”

Támogatóink