2024 február

73
Február 14. – Női U17

Máriaújfalui SE – KK Ajka SE 20-35 (8-19)

Rauch, Leskovics D. (kapusok), Vincze 11, Litvinyuk, Rejtő, Perger 6 (2), Kató 1, Németh 7, Kiss 3 (1), Hernád, Leskovics Cs. 1, Krápicz 6 (3).

Jaksics Rebeka, vezetőedző: „A megbeszélteket tartva nagyon jó első félidőt produkáltunk, Répcelak elleni mérkőzésre gyakoroltunk. A védekezésünk nagyon feszes és jól szervezett volt, aminek külön örültem. Második félidőben már kicsit kiengedtünk, a győzelmünk nem volt kérdéses.”

 

Február 17. – Leány U12

KK Ajka – Alba Fehérvár KC 1 18-22 (9-10)

Kiss, Lukács (kapusok), Csikány, Hidi, Németh N., Vizi, Szücs, Pék, Fábián, Tahin, Németh Zs., Hack.

Úrkúti SK – KK Ajka 15-23 (8-10)

Lukács (kapus), Csikány, Hidi, Németh N., Vizi, Szücs, Fábián, Tahin, Németh Zs., Hack.

Kiss Adrienn, vezetőedző: „Első fordulónkat játszottuk az idei évben. Két hasznos mérkőzésen vagyunk túl, ami a fejlődésünket nagy mértékben fogja szolgálni. Láttam vissza jó dolgokat az edzésen gyakoroltakból, azonban olyan dolgokat is, amiket gyakorolnunk kell még. Hiányzóink voltak mindkét meccsen, a fejlődés folyamatos a lányoknál, dolgozunk szépen tovább!”

 

Február 17. – Fiú U12

KK Ajka – Tungsram SE 14-21 (5-13)

Takács B., Tóth-Horváth (kapusok), Fekete, Fercsák, Kató-Mekler, Preininger, Szántó, Szivós, Takács H.

KK Ajka – Nagyatádi RKC SE 15-34 (8-15)

Takács B., Tóth-Horváth (kapusok), Fekete, Fercsák, Kató-Mekler, Preininger, Szántó, Szivós, Takács H.

Heizer László, vezetőedző: „A hétvégén Nagyatádra látogattunk a srácokkal. Sajnos a hosszú út rányomta a bélyegét a két mérkőzésre. Mindkét meccsen nagyon álmosan, enerváltan játszottunk, csak 4-5 percekre tudtuk aktívan felvenni a játékot. A második meccsből a beállójátékot emelném ki, mivel nagyon jól működött. Dolgozunk tovább keményen. Hajrá Ajka!!”

 

Február 17. – Leány U14

Egerszegi KK – KK Ajka 20-9 (11-5)

Földvári (kapus), Csőre, Ferenczi, Hájas, Kiss, Kató, Litvinyuk, Németh L.

GÓNA SZKKE – KK Ajka 20-11 (9-7)

Földvári (kapus), Csőre, Ferenczi, Hájas, Kiss, Kató, Litvinyuk, Németh L.

 Vikor Ferenc, vezetőedző: „A hétvégi fordulóban lejátszott mérkőzéseken sajnos nem ünnepelhettünk győzelmet. Ugyan voltak pozitív villanásaink a kapuban és egyszer kétszer támadásban is, de egyénileg és főleg csapat szinten sok mindenben kell még fejlődnünk, hogy ezeken a mérkőzéseken eredményesek tudjunk lenni.”

 

Február 17. – Férfi U20

Bp. Elektromos SE – KK Ajka SE 37-25 (17-14)

Kovács M. (kapus), Szarka, Peidl 3, Pál 6, Loránd, Kovács Á. 1, Sárik, Zsáki 3 (1), Lozsi, Pernesz 7, Modori 3, Schell 2.

Poór Tamás, vezetőedző: „Nem a legjobb előjelekkel készültünk a második helyen lévő Elektromos SE elleni mérkőzésre, többen betegséggel küzdöttek a héten, négyen nem is tartottak a csapattal. Így kénytelenek voltunk egy egészen fiatal kerettel felvenni a harcot a hazaiak ellen. Az első félidőben meglepően jól játszottunk, támadásban egészen jól sikerültek a dolgaink, s ekkor még védekezésben is el tudtuk bizonytalanítani a hazaiakat, így egészen minimális volt a különbség a szünetben. A második félidőben aztán a budapestiek nagyobb iramot diktáltak, melyet még egy negyedóráig bírtunk a szűk játékoskerettel kompenzálni, de aztán a hazaiak fokozatosan növelték a különbséget a mérkőzés végére. Bár a végeredmény nem mutatja, de az első félidei játékunkból kiindulva, teljes kerettel, akár még meglepetést is okozhattunk volna! Mindenesetre a srácok mindent megtettek, jó iramú mérkőzést játszottak.”

 

Február 18. – Női U19

Motherson Mosonmagyaróvár II. – KK Ajka SE 29-28 (17-14)

Fleer, Leskovics D., Horváth (kapusok), Németh, Vincze, Klespitz 1, Leskovics Cs., Perger 4, Kovács 1, Mózes 1, Schneider 3, Mészáros 13 (5), Mátyás 4, Krápicz 1.

Klespitz Róbert, vezetőedző: „Nem kezdtük jól a mérkőzést, védekezésben nem voltunk elég feszesek, így az ellenfél könnyű gólokat tudott szerezni. Ez jellemző volt sajnos a félidő egészére. A második félidőt sokkal koncentráltabban kezdtük, sikerült ledolgozni a hátrányunkat, s nyílttá tenni a véghajrát. Itt azonban több dolog miatt sem sikerült pontot/pontokat szereznünk, holott legalább a döntetlent megérdemeltük volna. Rengeteg ziccert hibáztunk, amin javítanunk kell a jövőben, és akkor nem egy-egy szituáción fog múlni a 2 pont sorsa. A küzdés rendben volt, jövő héten van esélyünk kijavítani ezt a botlást hazai pályán!”

120

Az éllovas, nagy múltú győriek látogattak szombaton az ajkai sportcsarnokba. Nagyszerűen kezdett a hazai csapat a kissé álmos vendégek ellen, tíz perc után 6-4 szerepelt a táblán, amikor is a győri edző időt kért. Ez sem zökkentette ki a játék ritmusából az ajkai fiúkat, akik tartották 1-2 gólos előnyüket (9-8;11-9). A feszesen védekező hazaiak kapujában Tatai is parádézott, így a szünetre négy gólos lett a különbség a két csapat között. A második félidő elején az ajkaiak az "öltözőben ragadtak", amit kihasználtak a vendégek és visszajöttek a meccsbe, amire Velky mester időkéréssel reagált. A pillanatnyi szünet után Bodnár és Gyene vezérletével visszaállította 3-4 gólos előnyét a KK Ajka (20-17). A rendkívül fegyelmezetten védekező hazaiak ellen létszámfölényes (kapus nélküli) játékkal is próbálkozott az ETO, de ez sem vezetett eredményre, sőt John góljaival már öt gólos lett a különbség (24-19). A végjátékban mindent elkövetett a győri csapat az egyenlítés érdekében, de a nagy szívvel küzdő ajkaiak már nem engedték ki kezükből a győzelmet. Az élvonalba esélyesen pályázó ETO elleni bravúrt együtt ünnepelte közönségével a hatalmas akarattal játszó KK Ajka.

KK Ajka KFT – Győri ETO-UNI FKC KFT 26-24 (15-11)

KK AJKA: Tatai, Baracskai (kapusok), Bodnár 5, Jávor 3, Tóth, Gyene 8 (2), Rosta 1, Nagy 1, John 3, Dobos 2, Forgács, Ernei 1, Horváth 2, Perczel.

Edzői szemmel – Velky Péter, vezetőedző:

„Függetlenül a tabellán elfoglalt helyezéstől, úgy készültünk, hogy a 2 pontot ne tudja ellenfelünk elvinni tőlünk, hiszen az ottani mérkőzésen is 60 percig méltó ellenfelek voltunk, továbbá a múlt heti mérkőzésünk után szerettük volna ismét a valódi arcunkat mutatni. Keményen beleálltunk a mérkőzésbe, harcosan védekeztünk, amikor elkéstünk, Tatai Peti kisegített minket a kapuban. Támadásban is voltak nagyon jó dolgaink, amikor kicsit döcögött a játék, mindig volt, aki felvállalta a befejezést és nagyrészt eredményesen. Úgy gondolom megdolgoztunk a sikerért, következő mérkőzésen szeretnénk hasonló szellemben kézilabdázni.”

Játékos szemmel – Rosta Bálint, beálló:

„Tudtuk, hogy nem lesz könnyű mérkőzés a tabellán szereplő első és nagy célokkal érkező Győr ellen. Úgy álltunk bele a meccsbe, hogy igenis van esélyünk győzni. A kulcsa az volt a meccsnek, hogy nem engedtük ki a vezetést a kezeink közül. Támadásban és védekezésbe is sokkal jobban játszottunk, mint az előző két bajnokin. Ezt a meccset mi akartuk jobban megnyerni, és ennek a végeredménye minket igazol. Remélem a következő hazai meccsre is sokan fognak kijönni, és várjuk a szurkolást!”

89
Február 11 – Női U17

KK Ajka SE – Ácsi Kinizsi 35-24 (21-12)

Rauch, Leskovics D. (kapusok), Perger 13 (4), Litvinyuk 1, Kató 1, Kiss 4 (1), Leskovics Cs. 3, Németh 2, Hernád 2, Ferenczi, Vincze 9.

Jaksics Rebeka, vezetőedző: „Rettenetesen hullámzó játékkal tudtunk nyerni az Ács csapata ellen. Nehézkes kezdés volt jellemző ránk, dadogott a labda végig a kezekben, de szerencsére a győzelmünk nem volt kérdéses. Rengeteg hibát vétettünk, amit ki kell javítanunk, ezzel a játékkal nem leszünk eredményesek jobb csapatok ellen. Dolgozunk tovább, hajrá Ajka!”

Február 11 – Női U19

KK Ajka SE – Soproni FAC 1900 SE 58-12 (26-5)

Fleer, Leskovics D., Horváth (kapusok), Németh 3 (1), Vincze 1, Klespitz 3, Leskovics Cs., Perger 5, Kovács 8, Mózes 11 (1), Schneider, Mészáros 16 (3), Mátyás 11.

Klespitz Róbert, vezetőedző: „Köszönöm a csapatnak, hogy kellő alázattal és motiváltsággal játszotta végig a meccset. Több védekezési felállást és formációt tudtunk gyakorolni a meccsen, amely a jövőre nézve hasznos lehet a sorsdöntő meccseken. Gratulálok a győzelemhez!”

Február 11 – Férfi U20

KK Ajka SE – Budakalászi SC 1995 27-25 (14-12)

Peternics, Kovács M., Ferenczi (kapusok), Szarka, Peidl 2, Rozmán 4, Pál 5, György, Loránd, Kovács Á., Sárik, Zsáki 8, Laczkó, Pernesz 8, Modori, Schell.

Poór Tamás, vezetőedző: „Az első tavaszi fordulóban hazai pályán, mindenképp szerettünk volna visszavágni közvetlen riválisunknak az őszi vereségért, mivel azon a meccsen végig vezetve, a végjátékban vesztettük el a mérkőzést. Most is szoros mérkőzésre volt kilátás, az első félidő is ezt igazolta, egyik csapat sem tudott komolyabb előnyt kiharcolni. Védekezésünk általában rendben volt, a vendégek a góljaikat inkább gyengébb támadójátékunkból fakadó lerohanásokból lőtték. Így is volt esélyünk a háromgólos előnyre a félidőben, de büntetőt hibáztunk. (14-12) A második játékrészben hamar leadtuk az előnyt, (16-17) de a srácok újra fel tudtak állni, s ismét fordítottak. (22-19) Innentől kezdve tartottuk végig az előnyt, többször emberhátrányba kerülve is nagyot küzdve húzták be a fiúk a mérkőzést! (27-25) Nagyon fontos volt ez a győzelem, gratulálok a csapatnak!”

111

Pénteken este a vecsésiek otthonában lépett pályára Velky Péter csapata. Az első négy percben nem született gól, jól is védekeztek a csapatok, de a vendégek három ziccert is hibáztak, amikor is a hazaiak megszerezték a vezetést. Ezt követően fej-fej mellett haladtak a felek, a játékrész közepén 5-5 szerepelt az eredményjelző táblán, majd a vendéglátók zsinórban háromszor is betaláltak (8-5). Az ajkaiaknak sikerült kiegyenlíteni a hátrányukat, azonban a szünet előtti időszakot a vecsésiek bírták jobban, így ők mehettek két gólos előnnyel a pihenőre. A térfélcsere után tartotta 2-3 gólos előnyét a hazai alakulat, amikor Velky edző időt kért és megpróbálta rendezni a sorokat. A pontatlanul, sok technikai hibával támadó ajkaiak hosszú perceken keresztül nem tudtak gólt lőni, ami megbosszulta magát (16-13). A vége előtt pár perccel sikerült egy gólra felzárkózni John Andráséknak, ami után a vecsésiek edzője kérte ki idejét (20-19). A hajrában ismét több hiba csúszott az ajkai támadásokba, amit a vendéglátók kihasználtak és bebiztosították győzelmüket. Ezen az estén az enerváltan, pontatlanul és számtalan technikai hibával játszó KK Ajka csak saját magát okolhatja az elvesztett pontok miatt.

Vecsési KKFT – KK Ajka KFT 23-21 (13-11)

KK Ajka: Tatai 1, Baracskai (kapusok), Bodnár 3(2), Jávor 1, Tóth, Kovács, Gyene 4(1), Rosta 1, Nagy 1, John 5, Dobos 3, Breuer 2, Ernei, Zsáki, Horváth, Perczel.

Edzői szemmel – Velky Péter, vezetőedző:

„Előző heti mérkőzésünk után sajnos a játék minden elemében sikerült alulmúlni magunkat. Fejekben nem voltunk ott, szinte semmit sem tudtunk megvalósítani abból, amit szerettünk volna, ami kár, mert a múlt heti nehezen megszerzett 2 pontunkat nem tudtuk tovább kamatoztatni. Próbáljuk összeszedni magunkat és egy jó mérkőzéssel szeretnénk szépíteni a héten hazai pályán.”

Játékos szemmel – John András, átlövő:

„Vecsésen vendégeskedtünk a hétvégén, sajnos nem sok sikerrel. Felkészültünk a meccsre rendesen, de azt senki nem gondolta, hogy saját magunk állunk majd a győzelmünk útjába. Az első perctől kezdve a mérkőzés végéig a gyenge támadójáték jellemzett minket. Ziccert ziccerre hibáztunk, rengeteg eladott labdánk és technikai hibánk volt. Nem tudtunk kijönni a hibák "tengeréből", felülkerekedni saját magunkon és sajnos ez vezetett a hazai győzelemhez. Kicsit megint megnehezítettük a saját dolgunkat, de mennünk kell tovább, mert a hétvégén a Győr csapata látogat hozzánk, ahol szeretnénk javítani. Hajrá Ajka!”

116

Szombat este Lipóton lépett pályára női felnőtt csapatunk. Nagy tétje volt a mérkőzésnek, mindkét fél nagyon akarta a győzelmet. A 10. percben 7-7 volt az eredmény, majd az első félidő végére, a gyors lerohanásoknak köszönhetően egy magabiztos háromgólos előnyre tettek szert az ajkaiak (14-17). A második félidőben a feszes védelemhez egy bravúros kapusteljesítmény is párosult Pálinkás révén. A 34. percben már hatgólos előnye volt az ajkai lányoknak (14-20), amit a meccs végéig folyamatosan növelni tudtak, így 21-36 arányú győzelmet arattak.

Lipót Pékség – KK Ajka KFT 21-36 (14-17)

Pálinkás, Tótik, Horváth (kapusok), Gelencsér, Mészáros 4 (2), Jalkóczi 1, Mátyás, Sárvári 8, Jaksics 6, Kondor 1, Fábián 3 (1), Völler 3, Gaál 7, Bánhelyi, Pete 3, Kiss.

Edzői szemmel Szalay Ákos és Klespitz Róbert:

„3 mérkőzésünk van (már “csak” kettő) az alapszakaszból. Január eleje óta készülünk ezekre az összecsapásokra. Játszottunk egy felkészülési mérkőzést a Celldömölk ellen és részt vettünk egy tornán Sárváron (köszönjük az edző kollégáknak a lehetőséget). Szombaton Lipóton léptünk pályára. A 10. percben 7:7 volt az eredmény. Ezután átvettük a vezetés, amit már végig meg is tartottunk. Az első játékrészben több ízben hoztunk rossz döntést támadásban, de a szünetben átbeszéltük ezeket. A 2. félidőben még feszesebb lett a védekezésünk és a Pálinkás továbbra is kitűnően védett. Ennek hatására könnyű gólokat tudtunk szerezni. Felállt fal ellen pedig türelmesebbek voltunk. Így egy nagy aranyú győzelemmel zártuk a mérkőzést. Gratulálok a csapatnak!” – Szalay Ákos, vezetőedző

„Tudtuk, hogy milyen téttel bír számunkra ez a mérkőzés. Ennek szellemében kezdtük el és tulajdonképpen játszottuk végig a meccset. Ezt az elszántságot és tüzet kell fenntartanunk a hátralévő két fontos meccsre is, illetve a hibáink számát még jobban csökkentenünk kell. Ezeket szem előtt tartva dolgozunk tovább a céljaink eléréséért.” – Klespitz Róbert, másodedző

Játékos szemmel – Pálinkás Viktória, kapus:

„Nagyon sokat készültünk erre a mérkőzésre, izgatottan vártuk már, hogy újra tétmérkőzésen lépjünk pályára. A Lipót csapata nagyon nehéz ellenfél, nagy erősségük a beálló játék. Az első félidő szorosabb volt, de a mérkőzés 11. percében sikerült átvennünk a vezetést, amit már nem engedtük ki a kezünkből. Jó védekezéssel és a gyors indításokkal sikerült nagy arányú előnyre szert tennünk. Így a meccs végre egy sima győzelmet tudunk aratni. Gratulálok a lányoknak, és készülünk a következő mérkőzésre. Hajrá Ajka!”

160
Január 30. – Női U17

Veszprém Pannon SE - KK Ajka SE 29-29 (15-14)

Leskovics D., Rauch (kapusok), Krápicz 10 (4), Perger 8, Vincze 5, Litvinyuk, Kató 1, Kiss, Leskovics Cs. 3, Németh 2, Ferenczi.

Jaksics Rebeka, vezetőedző:

„Nagyon nehéz meccsen vagyunk túl, szinte végig vezetett ellenünk a Veszprém. Ötgólos hátrányból fordítottunk a 45. perc környékén. Hatalmas szív jellemezte a lányokat a mérkőzés végén, így tudtunk pontot menteni és döntetlenre kihozni.”

 

Február 2. – Női U19

Vasvár VSE - KK Ajka SE 20-26 (10-12)

Fleer, Leskovics D., Horváth (kapusok), Németh 1, Vincze 2, Klespitz, Leskovics Cs., Perger 1, Krápicz, Kovács 1, Mózes, Schneider 3, Mészáros 11 (7), Mátyás 7.

Klespitz Róbert, vezetőedző:

„Tipikus első mérkőzés volt. Egyes szakaszokban jól játszottunk, s ki tudtuk használni az erősségeinket, viszont sajnos volt olyan időszak is, amikor több hibát vétettünk. A hibák számát kell lecsökkentenünk, a jó játékunkat pedig minél hosszabb időre kinyújtani. Ezeket szem előtt tartva készülünk tovább, hogy a sorsdöntő meccsekre minél jobb formába lendüljünk!”

 

Február 3. – Férfi U18

Bp. Elektromos SE – KK Ajka SE 24-25 (13-9)

Ferenczi, Kovács M. (kapusok), Loránd 4 (1), Laczkó, Kovács Á. 3, Modori 1, Peidl G. 6, Lozsi, Schell 7, Tóth Bajusz, Sárik 4 (2).

Poór Tamás, vezetőedző:

„Serdülőcsapatunk első idei mérkőzése Szentendrén került megrendezésre. A mérkőzés elején nehezen találtunk utat az ellenfél kapuja felé, a szélekről való lehetőségeinket rendre kihagytuk, középen pedig ritkán kerültünk lövőhelyzetbe. Védekezésünk sem állt össze igazán, az első húsz percben nem tudtuk feltartóztatni a hazaiakat. Ennek ellenére nem szakítottak le minket, félidőben még látótávolságnak mondható négygólos hátrányban voltunk. A második félidőben türelmesebben alakítottuk ki a támadásainkat, s a befejezések is sikerültek. Negyedóra után egyenlítettünk, sőt egy góllal vezettünk is. A budapestiek ekkor a hazai pálya előnyét is kihasználva ismét fordítottak – ekkorra nálunk négyszer annyi kiállítás volt (4, illetve 16 perc), mint a hazaiaknál – így az 56. percre kétgólos hátrányba kerültünk. Ennek ellenére a srácok az utolsó percekben is jól koncentráltak, hatalmasat küzdöttek, így megérdemelten fogadták az ellenfél gratulációját a mérkőzés végén. Fontos, hogy a kiélezett végjátékban pozitív tapasztalatokat is szerezhettek fiaink, melyet további hasonló szituációkban hasznosíthatnak majd! Gratulálok a mutatott küzdőszellemért!”