2022 május

25

 

Fiú serdülő III. osztály
KOMÁROM VSE – KK AJKA 25-37 (16-21)
Értékelés
Edzői szemmel John András (KK Ajka- vezetőedző): “Idei utolsó mérkőzésünkre utaztunk Komáromba, ahol a tabella negyedik helyezettje fogadott minket. A találkozó semmilyen végkimenetele nem befolyásolta volna a tabellán való elhelyezkedésünket, de győzni mentünk, amit
sportszerű keretek között zajló mérkőzésen 12 góllal sikerült megnyernünk.
Gratulálok az egész csapatnak mind a meccshez, mind az éves munkához és az elért 3. helyezéshez. Hajrá Ajka!”

31

NBII női felnőtt

Sárvári Kinizsi SE- KK Ajka 25:22 (11:7)

Vezette: Gilitsch Gergő; Székely Zoltán

KK Ajka csapata: Pálinkás V.; Forster A.; Horváth Zs. (kapusok); Tóth F. 2; Vida Cs. 2; György Sz. 4; Gelencsér L.; Jalkóczi K.; Jaksics R. 1; Regovics V. 2; Völler P. 7; Berecz N.; Bánhelyi N. 1; Rózsás J. 1; Baracska A.

Kiállítások: 4 perc, illetve 8 perc

7 méteresek: 5/2, illetve 4/3

Mb. edzők: Berecz Nikolett, Halász Dániel

Értékelés

Edzői szemmel Berecz Nikolett: „Nehéz mit mondani a mérkőzés után, a Bük elleni találkozót követően fontos volt, hogy a játékban és a hozzáállásban is visszataláljunk ahhoz, amire képesek vagyunk. A helyzeteink megvoltak, azonban nagyon keveset tudtunk belőle gólra váltani, de amit akaratban, hitben, szívvel-lélekkel parkettát felszedve összeküzdöttek jó néhányan a csapatból, azért le a kalappal előttük. Az akarati tényező nem hiányzott és ami kicsi gyógyír lehet: a második félidőt sikerült megnyernünk. Dolgozunk tovább, becsülettel, igyekszünk tanulni a hibáinkból.”

Edzői szemmel Halász Dániel: “Az első 10 percet nem kezdtük jól, ez meghatározta az egész mérkőzést, mivel az itt felhalmozott hátrányt próbálta a csapat ledolgozni a végéig. Az első 10 percet leszámítva a védekezés nem működött rosszul, a támadásban sok helyzetet alakítottunk ki, viszont a lövési hatékonyságunk ismételten elfogadhatatlan volt sajnos.”

7

Sárvári Kinizsi SE- KK Ajka (14:16) 28:32

KK Ajka csapata: Fleer A.; Horváth Zs. (kapusok); Baracska A. 7; Klespitz D. 5; Kovács B.; Kovács Zs.; Krápicz K. 4; Mátyás E. 4; Pál Zs.; Schneider K. 3; Szeiler A. 1; Sulyok B. 7

Kiállítások: 14 perc, illetve 14 perc

7 méteresek: 10/6; illetve 4/4

Edzők: György Szaffi; Berecz Nikolett

Értékelések

Edzői szemmel György Szaffi: "Hétvégén a Sárvár csapatától sikerült bezsebelnünk a 2 pontot! Nagyon jó csapatként tudnak funkcionálni a lányok, egytől-egyig mindenki érdeme a sikerünk. Egy meccsünk van hátra, hasonló eredménnyel szeretnénk hazatérni, és minél jobb helyen végezni a tabellán!"

Edzői szemmel Berecz Nikolett: „A csapat küzdőszellem nagyszerű volt, erre nem lehet panasz, van hiány érzetem a védekezésünk vonatkozásában. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez!”

15
 
A KK Ajka utánpótlás csapata az U14-es korosztályban is megmérettette magát a május 14-i hétvégén. Ellenfeleik a Budai Farkasok és a Martonvásár csapatai voltak.

U-14,FIÚK:

KK AJKA – BUDAI FARKASOK 24-12 (11-8)

KK Ajka csapata: FERENCZI, HRICZU 4, PETŐHÁZI 4, SÁRIK 5, GYURÁKOVICS 6, LINCZMAJER, LACZKÓ 5. 

EDZŐ: Vikor Ferenc 

KK AJKA-MARTONVÁSÁR 22-8 (8-5)

KK AJKA csapata: FERENCZI, HRICZU 6, PETŐHÁZI 1, SÁRIK 4, LACZKÓ 2, LINCZMAJER 3, GYURÁKOVICS 6. EDZŐ: Vikor Ferenc

Értékelés 

Edzői szemmel Vikor Ferenc (KK Ajka-vezetőedző): “A hétvégén a Martonvásár és a Budai Farkasok csapatai ellen játszottunk. Mind a két mérkőzésen jól működött a nyitott és a hatos falas védekezésünk is, melynek köszönhetően sok gólt tudtunk szerezni rendezetlen védelem ellen, így két nagy arányú győzelmet sikerült aratnunk. 

Gratulálok a csapatomnak, a mutatott játékhoz.” 

26

 Sárvári Kinizsi SE-KK Ajka (16:15) 26:29

KK Ajka csapata: Fleer A.; Horváth Zs. (kapusok); Schneider K. 1; Klespitz D.; Baracska A. 2; Vida Cs. 7; Gelencsér L. 7; Kovács Zs.; Jalkóczi K. 1; Sulyok B. 3; Szeiler A. 1; Völler P. 7; Mátyás E. 
Vezetőedző: Berecz Nikolett 
Értékelés
Edzői szemmel Berecz Nikolett Erika (KK Ajka- vezetőedző): “ Nem a legjobb előjelekkel vártuk soron következő mérkőzésünk, a Bük elleni találkozón mélyen a tudásunk alatt teljesítettünk és a várt siker sajnos elmaradt. Tehát adott volt a feladat, hogy az edzésen mutatott akaratot és győzni akarást a pályára kivinni és mindent megtenni, hogy egy jó csapat ellen pontot tudjunk szerezni. Már a bemelegítésnél érezni lehetett, hogy valami változott az elmúlt héthez képest. Nagyon jó volt látni, hogy igazi csapatként küzdöttünk, így belefértek a hibák is, hiszen tudjuk, együtt kijavítjuk. A szív és akarat diadalát arattuk, gratulálok a csapatnak!” 

85
A KK Ajka csapatáé a két pont és a bajnoki cím 

 NB II. FÉRFIAK: 
KK AJKA – SZOMBATHELYI ESE 35-24 (18-11)

AJKA. 200 NÉZŐ. V: KOVACSIK , POLGÁR.

KK AJKA: BARACSKAI 2, OLÁH, ALMÁS (kapusok), CSERNA 1, NÉMETH 7, KISS, KLESPITZ, CSIPSZER, ERŐSS 2, JOHN 5, DOBOS 9 (7), SZABÓ, FORGÁCS, PERCZEL 1, BONYHÁDI 6, ZEITLER 2. EDZŐ: TRÉKI TAMÁS.

Kiállítások: 6 ill. 0 perc.

Hetesek: 7/7 ill. 1/1.

A szezon utolsó hazai mérkőzésére és egyben a bajnokavatóra  gyülekeztek szombaton este a szurkolók a sportcsarnokba. Villámrajtot vett az ajkai csapat, gyorsan három gólos előnyt szerzett, amire a vendégek edzője időkéréssel reagált.A vasiak ezután egyenlítettek és 6-6- ig tartották a lépést a hazaiakkal. Ekkor az ajkaiak védekezése feljavult, ami után négy gólos lett a különbség (11- 7). A játékrész érdekessége volt, hogy a hazaiak kapusa, Baracskai egy perc alatt kétszer is saját kapujából szerzett gólt (15- 8). A biztosnak tűnő előnyt a szünetig megtartotta a KK AJKA. A folytatásban tovább növelte a különbséget a nagy szívvel játszó zöld mezes csapat, így a harminckilencedik percben már 24- 13-at mutatott a tábla. A szombathelyiek ismét időt kértek,de ez sem zökkentette ki a játék ritmusából a gyönyörű gólokat szerző ajkai fiúkat (30-17). A hátralévő időben már mindenki az ünneplésre koncentrált: a szurkolók joggal ünnepelték az ajkai bajnokcsapatot, a kispadon ülők pedig már a pezsgőket bontogatták, hogy a dudaszó pillanatában  szétlocsolják a finom italt. A lefújást követően Bujtor Balázs (Sport és kulturális bizottság vezetője) és Dr. Soós Kálmán (VMKSZ Tiszteletbeli Elnöke) adta át a kupát és az érmeket a játékosoknak és a szakmai stábnak.

Értékelés
Edzői szemmel Tréki Tamás (KK Ajka-vezetőedző): “ A bajnokság utolsó fordulójában a Szombathely csapatát fogadtuk. Ellenfelünk igen tiszteletreméltó tavaszi szezont produkált, - legyőzve , többek közt idegenben a várpalotát- ezért egy nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk. Jó kezdés után egy kisebb hullámvölgybe kerültünk, de erre jól reagáltunk, aminek köszönhetően megnyugtató előnnyel térhettünk pihenőre. A második játékrészben tovább növeltük a különbséget, de az érezhető volt, hogy fejben már mindenki az ünneplést várta. Gratulálok a fiúknak, megérdemelt győzelmet arattak. Az év elején kitűzött célunkat elértük, megnyertük a bajnokságot és feljutottunk az NB1/B , immár egy csoportos bajnokságába. Köszönöm a játékosok és a magam nevében is a szurkolók egész éves biztatását, a vezetőségnek azt, hogy ilyen nyugodt környezetben dolgozhattunk és természetesen mindenkinek, aki bármilyen formában segítette a csapat munkáját. Köszönjük! Hajrá Ajka!!!!
 

A bajnokcsapat névsora: 

1. ALMÁS LÁSZLÓ
2. BARACSKAI SÁNDOR
3. BONYHÁDI TIBOR
4. CSERNA ERIK
5. CSIPSZER DÁNIEL
6. DOBOS PATRIK
7. ERŐSS PÉTER
8. FORGÁCS KEVIN
9. JOHN ANDRÁS
10. KISS SÁNDOR
11. KLESPITZ RÓBERT
12. KÓSA BARNA
13. NÉMETH TAMÁS ROLAND
14. OLÁH BERTALAN
15. PERCZEL KRISTÓF
16. SZABÓ BALÁZS
17. VIKOR FERENC
18. ZEITLER DÁNIEL
19. TRÉKI TAMÁS EDZŐ
20. VARGA SZABOLCS KAPUSEDZŐ
21. VÉGSŐ BÉLA GYÚRÓ
22. TÖMÖR CSABA SZAKOSZTÁLYVEZETŐ
23. GERI GYULA ELNÖK
24. GALLER ROLAND TECHNIKAI VEZETŐ