2021 október

7
Ezen a játéknapon, október 16-án az U-14-es fiúk Kisbéren játszottak két mérkőzést.
Országos Gyermekbajnokság F-U14

KK AJKA - KISBÉR KC 32-13(16-5)

KK AJKA: FERENCZI, MECSÉRI 6, SÁRIK4, SZABÓ 11, ÜRÖGI, PÉSÓ 2, HRICZU4, GYURÁKOVICS 5. MB.EDZŐ: Galler Roland

KK AJKA – DEVM ZIRC 23-18(15-9)

KK AJKA: FERENCZI, MECSÉRI 6, SÁRIK2, SZABÓ 7, ÜRÖGI, PÉSÓ 1, HRICZU5, GYURÁKOVICS 2. MB.EDZŐ: Galler Roland.

Értékelés 

Edzői szemmel Galler Roland (Mb. edző- KK Ajka): “ Vikor Ferenc iskolai elfoglaltsága miatt kísértem el a fiúkat Kisbérre. Az első meccsen a házigazda csapat volt az ellenfelünk, akik ellen kissé álmosan kezdtünk, hiszen korán útra keltünk. Az első félidő közepén átvettük a játék irányítását, fegyelmezett védekezésünknek köszönhetően, gyors indítások után könnyű gólokat szerezve a szünet előtt eldöntöttük a mérkőzést. A pihenést követően tovább tudtuk növelni a különbséget és könnyű győzelmet arattunk a lelkes hazaiak ellen. A második mérkőzés már nehezebb volt, a zirci csapat volt az ellenfél. Hosszú ideig fej-fej mellett zajlott a küzdelem, de a félidő második felében sikerült meglépnünk. A szünet után tartották a fiúk  a különbséget, nagyon kemény ajkai falat nehezen lőtték át a zirciek.A végére kissé elfáradt a csapat, de a győzelem nem forgott veszélyben. Büszke vagyok a srácokra, élmény volt velük ez a két meccs. Köszönjük  a szülőknek a szurkolást.”

55

FÉRFI KÉZILABDA,NB II.

KK AJKA – ETO GYŐR U-23   39-29 (17-14)

Ajka, Városi Sportcentrum

Vezette: Gilitsch Gergő, Székely Zoltán

KK AJKA csapata: BARACSKAI, ALMÁS(kapusok), CSERNA 1, ERŐSS 3, ZEITLER, JOHN12(1), DOBOS 8(1), SZABÓ 4, FORGÁCS 4, CSIPSZER, PERCZEL 5, BONYHÁDI 1, SZIMICSEK 1, NÉMETH. EDZŐ: TRÉKI TAMÁS.

KIÁLLÍTÁSOK: 12 ill.10 perc. 

HETESEK: 2/2 ill. 3/3.

A fiatal győri csapat bátran kezdte a mérkőzést, a hetedik perc végén 6-4-re vezetett, de az ajkaiak “felébredtek” és két perc múlva már náluk volt az előny(7-6). A hazaiak védekezése összeállt, aminek köszönhetően már három gól is volt a különbség, de a Rába partiak 12-9 után négyszer is betaláltak és átvették a vezetést (12-13). Tréki mester időkérését követően újra az ajkaiak percei következtek és sikerült kisebb előnyt kiharcolni a szünetre. A második játékrész tizedik percéig tartotta a lépést a győri csapat, de nyolc ajkai gólra csak egyszer tudtak válaszolni, így eldőlni látszott a mérkőzés (30-21). Rosta Miklós időt kért, de ez sem zökkentette ki ritmusából a John és Dobos vezette hazai csapatot, akik szép gólokkal szórakoztatták a szurkolókat (34-25). A negyven percig izgalmas mérkőzésen a nagyobb rutinnal rendelkező KK AJKA fontos győzelmet aratott a fiatal győri csapat ellen.

Értékelés

Edzői szemmel Tréki Tamás (vezetőedző- KK Ajka): “Gratulálok a csapatomnak, hiszen egy nagyon fontos győzelmet arattak, egy jól felkészített ellenféllel szemben. Nem a legjobb előjelekkel vágtunk neki a mérkőzésnek, hiszen a sérültek miatt nem tudtuk azt az edzésmunkát elvégezni, amit szerettem volna, de ez a hatvan perc alatt nem látszott. Nehéz mérkőzés volt, végig koncentrálnunk kellett. Aki csak az eredményt látja, azt hiheti, hogy sima hazai győzelem született, de minden gólért keményen meg kellett küzdenünk. A támadójátékunkra nem lehet panasz, hiszen 39 gólt lőttünk, viszont a védekezésünk nagyon hullámzó volt. Több olyan periódusa volt az összecsapásnak, mikor sok párharcot vesztettünk 1 az 1 ellen. Ellenfelünk jól kézilabdázott, megnehezítette a dolgunkat, de összességében megérdemelten tartottuk itthon a két bajnoki pontot. Büszke vagyok a fiúkra. Hajrá Ajka!”

Játékos szemmel Dobos Patrik (irányító- KK Ajka): “Gratulálok a csapatnak hiszen egy nagyon nehéz mérkőzést nyertünk meg. Sajnos nem tudtunk teljes edzés munkát végezni, mert van pár sérültünk, de készültünk az ellenfélre és úgy gondolom, hogy egy nagyon jó meccset tudtunk játszani. A támadó játékunkkal nem volt gond hiszen sok gólt lőttünk, viszont a védekezésünk nem volt mindig az igazi, de dolgozunk tovább. Köszönjük a szurkolást! Hajrá Ajka!”

7

Könnyedén győzedelmeskedett a KK Ajka serdülő harmadosztályú együttese a nehéz helyzetben lévő Lipóti SKFT. ellen, a pandémia közbeszólt, és meggyengítette az ellenfelet. Ki kell emelni a hazaiak sportszerű hozzáállását, hiszen a járvány okozta számukra is nehéz helyzetben 6 játékossal vállalták a mérkőzést a mieink ellen. John András távollétében Klespitz Róbert irányította a csapatot a Lipót ellen. 

Fiú serdülő III. osztály
Lipóti Skft.- KK Ajka (7:21) 17:44
Vezette: Tóth József, Tuifel Andrea Katalin 
Lipóti Sportcsarnok 
KK Ajka csapata: Józsa B. (kapus), Barcza Á. 1; György Á. 10; Kovács Á. 1; Modori D. 2; Pál K. 13; Peidl G. 2; Számadó Á. 5; Zsáki O. 8; Antal Gy. 2
Kiállítások: -, illetve 4 perc 
7 méteresek: 1/1, illetve 2/2
Edző: Klespitz Róbert 
Értékelés
Edzői szemmel Klespitz Róbert (edző- KK Ajka):” A létszám gondokkal küzdő Lipót együtteséhez látogattunk a hétvégén. Nagyon nehéz egy ilyen mérkőzésre felpörögni, azonban a játékosokat dícséret illeti, hiszen végig komolyan vették a mérkőzést, ennek is köszönhető a nagy arányú győzelem. Külön öröm, hogy mindenki pályára tudott lépni, illetve minden mezőnyjátékos tudott gólt szerezni. Remélem John mester elégedett volt a helyettesítéssel.😀 Hajrá Ajka!”

26

Az elmúlt hétvégén a KK Ajka U14 korosztálya játszott két bajnoki mérkőzést a leány kézilabda Országos gyermekbajnokságban. Az U14 Répcelakon mindkét meccsét megnyerte. 

OGYB LU 14 Terület- V/A
Répcelak, Répce Sportcsarnok
Csornai SE- KK Ajka (1:11) 12:19
KK Ajka csapata: Némedi-Varga A. (kapus); Gőgös H. 2; Hernád B. 3; Kizmus L. 1; Novák E. 2; Pelikán Zs.; Perger K. 4; Rejtő L. 4; Szalai H.; Szalay N. 3; Takács K.
Vezetőedző: Szalay Ákos
KK Ajka- Start SE Szentkirályszabadja (6:3) 13:10 
KK Ajka csapata: Némedi-Varga A. (kapus); Gőgös H.; Hernád B. 2; Kizmus L. 2; Novák E. 1; Pelikán Zs.; Perger K. 3; Rejtő L.; Szalai H.; Szalay N. 5; Takács K.
Vezetőedző: Szalay Ákos
Értékelés 
Edzői szemmel 
Szalay Ákos (vezetőedző- KK Ajka): “Újabb két mérkőzésen vagyunk túl. A védekezéssel és a kapus teljesítménnyel elégedett vagyok. Amiben viszont továbbra sem sikerült javulnunk (ez alól kivétel a Csorna elleni első félidő) azok a technikai hibák és az eladott labdák számának csökkentése. Edzés, edzés!!!” 

25
Október 16-án mérkőzött meg a Berecz Nikolett vezette csapat az ifjúsági harmadosztályban az RKC Tapolca ellen, idegenben. A pandémia miatt hozott versenykiírás módosítás közbeszólt, így jelentősen megfiatalított kerettel utaztunk el Alsóörsre. 
A mieink részéről Jalkóczi Karolin kezdte meg a gólgyártást, de nemsokára serényen követték őt társai is. A félidő végére a sorozatos emberhátránynak köszönhetően 2 gólra felzárkózott az alsóörsi gárda, így 15:17-es eredménnyel vonulhattak pihenőre a csapatok. 
A második játékrészt már határozottabban kezdték a mieink. Egyre könnyebben találtak rést lányaink a ellenfél védekezésén, míg a saját védekezésünk is megszilárdult, a kapusaink részéről ismét stabil támogatást kaptunk az egész mérkőzésen. 
Megvolt a recept: jó védekezés, majd abból egy gyors ellentámadás. Sikerült folyamatosan növelni az előnyt. Völler Petra jó bejátszásokkal és bátor lövésekkel vétette észre magát, de minden játékosról elmondható, hogy hozzátett a csapat teljesítményéhez.
A mérkőzés hajrájában mindkét oldalon több hiba becsúszott, végül 36-25-re sikerült győzni a rendkívül nagyot küzdő RKC Tapolca ellenében!
Örömteli tény, hogy több serdülő korú játékos is jó teljesítménnyel rukkolt elő az ifjúsági együttesünkben és mindenki játéklehetőséghez jutott! 
Ifjúsági III. osztályú bajnoki mérkőzés 4. forduló
RKC Tapolca- KK Ajka (15:17) 25:36
Vezette: Marosi Zoltán, Pap Ervin Márk
Fleer A.; Horváth Zs.; (kapusok); Mátyás E.; Völler P. 12 (3); Ódor R. 4; Klespitz D.; Gelencsér L. 4; Jalkóczi K. 11 (6); Poscher P. 2; Kovács Zs.; György P. 3; Szeiler A. 
Kiállítások: 14 perc, illetve 22 perc
7 méteres: 4/3, illetve 12/9
Értékelések
Edzői szemmel 
Berecz Nikolett (vezetőedző- KK Ajka): “Elégedett vagyok a csapattal, amit kértem próbálták végrehajtani. Agresszívak voltunk (melyet a 22 percnyi emberhátrányunk is tükröz), sok labdát tudtunk szerezni, de a befejezésekbe még mindig sok hiba csúszott. A lányok küzdeni tudása és hozzáállása példaértékű volt, nagyon akarták a győzelmet. Úgy érzem, hogy a hiányzók nélkül is szép győzelmet arattunk, jó játékvezetés mellett.“
Játékos szemmel
Ódor Réka (irányító- KK Ajka): “Személy szerint kicsit nehezebb feladatnak éreztem az RKC Tapolca elleni mérkőzést. A csapatunk nagy része megküzdött az ellenfél női felnőtt csapatával, ami egy fájó vereséggel ért véget. Mivel korábban kétszer is sikerült legyőzni az alsóörsi csapatot, hidegzuhanyként hatott ránk, de ennek ellenére a helyzethez mérten tudtunk koncentrálni és igazi csapatként működni. Ennek eredményeképpen 11 gólos fölénnyel szereztünk újabb 2 pontot. Büszke vagyok a csapatra.”

51

Megyei derbi következik a női kézilabda NBII-ben. A bajnokság 4. fordulójában szombaton 16.00 órás kezdéssel az Alsóörs fogadja női csapatunk.

Helyzetkép 
Három forduló után 1 győzelemmel, 1 vereséggel és 1 döntetlennel áll csapatunk a tabella 8. helyén. A bajnokság 4. fordulójában az eddig pont nélkül álló RKC Tapolca (Alsóörs) gárdájához látogatunk. 
Ellenfélmustra 
Az alsóörsi csapat számára nem kezdődött jól az NBII-es bajnokság. Az RKC a Győri ETO KC U22 és a Büki TK ellenében idegenben, míg a VKLSE Győr ellen hazai pályán maradt alul.
Ezen előzmények fényében az biztos, hogy mindkét együttes nagyon fog küzdeni. Reméljük, hogy az ajkai lányok örülhetnek a lefújást követően. Könnyű meccsre viszont nem számíthatunk, hiszen a túloldalon több egykori siófoki nevelésű játékos is akad.
Játékos szemmel Tóth Flóra (átlövő- KK Ajka): “ A bajnokságban eddig egy győzelem, egy vereség és egy döntetlen a mérlegünk, így ezen mindenféleképp szeretnénk javítani. A csapat átalakult tavaly óta, de úgy gondolom, hogy lehető legjobb irányba haladunk és a sok munka meg fogja hozni a gyümölcsét. Győzni szeretnénk Alsóörsön, de első sorban jó és élvezhető játékot szeretnénk játszani!”