2022 október

17

Október 1. – Leány U15

Szombaton két mérkőzést játszott az Audi Arénában Szalay Ákos csapata, végül két tanulságos mérkőzés után térhettek haza a lányok.

KK Ajka – Start SE Szentkirályszabadja 22-30 (11-15)

Bakos, Gőgös 1, Hernád, Kalmár, Kizmus 1, Némedi-Varga, Novák 4(3), Pelikán 1, Perger 6, Rejtő 7, Schell, Szalai 1, Szalay 1

Veszprém Pannon SE – KK Ajka 23-10 (13-5)

Bakos, Gőgös, Hernád 2, Kalmár, Kizmus 4, Némedi-Varga, Novák 2(2), Pelikán, Perger 2, Schell, Szalai, Szalay

Szalay Ákos – vezetőedző

„Az első mérkőzést a Start SE csapatával játszottuk. Jól indult a találkozó, szép döntések és jó megoldások követték egymást. Majd „varázsütésre” egymás után jöttek az eladott labdák, kihagyott helyzetek és a védekezési hibák. Ezután mindenki elbizonytalanodott. A második meccsen egy nagyon jó Veszprém ellen játszottunk. Végre láttam mosolygós arcokat és küzdést. Az eredménytől függetlenül hasznos meccset játszottunk.”

Október 1. – Fiú U15

Vikor Ferenc csapata Szombathelyen lépett pályára a hétvégén, végül egy győzelemmel és egy vereséggel tértek haza a fiúk.

Győri FKKA II. – KK Ajka 23-27 (13-13)

Ferenczi, Gyurákovics 5, Hriczu 9(2), Krápicz 1, Laczkó 2, Loránd 1, Pernesz, Pésó 2, Petőházi 6,

Sárik 1, Szekér

KK Ajka – Zirc KSE 21-23 (10-11)

Ferenczi, Gyurákovics 5, Hriczu 6(2), Krápicz, Laczkó 2, Loránd 1, Pernesz, Pésó 3, Petőházi 1,

Sárik 2, Szekér 1

Vikor Ferenc – vezetőedző

„A hétvégén két szoros és jó iramú mérkőzést játszottunk, melyeken egy győzelem és egy vereség lett a mérlegünk. A mérkőzéseken mutatott teljesítményhez pedig gratulálok a csapatomnak!”

Október 2. – Férfi U20

Nem sikerült elhoznia a pontokat Százhalombattáról a Poór Tamás vezette U20-as együttesnek.

Százhalombattai KE – KK Ajka 41-29 (20-14)

Barcza, Farkas 1, Goda 7, György 3, Kovács, Modori, Oláh, Peild 1, Peternics, Pointner 5, Számadó, Zsáki Á. 6, Zsáki O., Szücs 6

Poór Tamás – vezetőedző

„ Előzetesen arra készültünk, hogy a mezőny egyik összeszokott csapata ellen kell felvennünk a versenyt, akik leginkább gyors lerohanásaikból és labdafelhozatalaikból tudnak eredményesek lenni. A mérkőzés így is alakult, a nagy iramú találkozón negyed óráig tudtuk tartani a lépést, ekkor még egy góllal vezettünk is. Az ezután elkövetett technikai hibáinkat gyorsan kihasználták a hazaiak, így hatgólos előnyt szereztek a szünetre. A második félidő forgatókönyve hasonlóan alakult, melynek ismét a második szakaszában bizonyultak jobbnak a battaiak, így alakult ki a tetemes különbség. Bebizonyosodott, hogy fiataljainknak sokkal több időt kell együtt edzeni ahhoz, hogy egy hasonlóan összeszokott csapattá váljunk, mint ellenfelünk. Voltak szép egyéni megoldások, de csapatként nem működtünk jól ezen a mérkőzésen.”

85

Hosszú utazás után remekül kezdte a mérkőzést az ajkai csapat, tíz perc után 2-7 állt a táblán, amikor a hazaiak edzője időt kért. A pillanatnyi szünet sem zavarta meg a vendégeket, ugyanis a játékrész közepén már 10-3-ra vezettek a zöld mezesek. Ezután a tarjániak kihasználták a vendégek hibáit és öt perccel a félidő vége előtt kiegyenlítettek (13-13). Az ajkaiak zsinórban három gólt lőttek, így náluk volt az előny a szünet előtt. A második félidő két ajkai góllal kezdődött,így tovább nőtt a különbség a csapatok között (15-19). A keményen és fegyelmezetten védekező vendégek 4-5 gólos előnye állandósult az olykor túl durván játszó tarjániak ellen (20-24). A hajrá roppant izgalmasan alakult: 22- 26 után a hazaiak egy gólra felzárkóztak, de a nagy szívvel küzdő ajkai fiúk már nem engedték ki kezükből a győzelmet. Négy nyeretlen mérkőzés után megszerezte első győzelmét Tréki Tamás csapata.

Csépe Salgótarjáni SKC – KK Ajka 27-30 (15-17)

Jávor 2, Tóth 3, Kiss, Gyene 8, Nagy 3, John 5, Dobos 4, Breuer 3, Forgács,

Ernei 2, Konyicsák, Buri, Perczel, Baracskay

Szombaton a 6. fordulóban Szigetszentmiklóson játszanak a fiúk. A szigetszentmiklósiak jelenleg egy győzelem, két döntetlen és két vereség után, négy ponttal állnak a tabella 12. helyén.

Edzői szemmel - Tréki Tamás vezetőedző:

„Hatalmas küzdelemben, kiváló védekezésünknek köszönhetően szereztük meg az első győzelmünket. Gratulálok a CSAPATNAK, amiért ilyen nehéz helyzetben, ennyire egységesek voltak, hittek egymásban és mindig volt olyan játékos a pályán, aki továbblendítette a holtponton a társaságot. Jó ellenfelet sikerült legyőznünk, ami erőt kell, hogy adjon a további küzdelmekhez. Dolgoznunk kell tovább, nagyon sok munka kell még ahhoz, hogy tovább fejlődhessünk. Gratulálok minden játékosnak!

Hétvégén Szigetszentmiklósra utazunk, nagyon nehéz mérkőzésre számítok, de próbáljuk kihozni belőle a maximumot. Hajrá Ajka!”

Játékos szemmel – Gyene Norbert jobbszélső:

„Nagyon motiváltan, jó tempóban kezdtük a mérkőzést, és a remekül működő védekezésünknek köszönhetően sikerült előnyt kialakítani. Kisebb-nagyobb hullámvölgyekkel, de óriási akarattal és küzdéssel sikerült ezt az előnyt a mérkőzés végéig megtartani, és megszerezni az idei első győzelmünket! Sokat dolgoztunk érte, szüksége volt a csapatnak erre a sikerre, és ebből kell erőt meríteni a továbbiakban!”

2022 szeptember

40

Szeptember 23. - Férfi U18

Pénteken Komáromban lépett pályára John András csapata. Végig vezetve, magabiztos ajkai győzelemmel ért véget a mérkőzés, így két ponttal térhettek haza a fiúk!

Komárom VSE – KK Ajka 20-30 (13-17)

Aschenbrenner, Barcza 3, György 1, Kovács 6, Modori 3, Nyers 4, Pál 5, Peidl 5, Peternics, Számadó 3, Tóth-Bajusz, Lozsi

John András – vezetőedző

„Komáromban vendégeskedtünk a 3. fordulóban, ahol sikerült megszereznünk az idei első két pontunkat. Az első félidő 20. percéig a védekezésünk rendben volt, 6 gólt szerzett a komáromi alakulat, mi ekkor már 12-nél jártunk. A hazai időkérés elérte célját, és a félidőre 4 gólra zárkóztak, mondhatni jól jött a félidei szünet. Rendeztük a sorokat az öltözőben, és a második félidőben csupán hét gólt engedtünk a vendéglátóknak, így alakult ki a tízgólos különbség. Örülök, hogy mindenki pályára tudott lépni. Remélem, hogy a srácok megérezték a győzelem ízét és folytatni tudjuk a következő mérkőzéseken! Hajrá Ajka!”

Szeptember 24. – Női U17

Nem sikerült a pontszerzés Sárváron a György Szaffi vezette U17-es csapatunknak. Egy jó első félidő után végül a hazaiak felőrölték a lányokat, így pontok nélkül tértek haza.

Sárvári Kinizsi SE – KK Ajka 35-25 (16-13)

Horváth, Kovács 8, Krápicz 13(3), Leskovics Cs. 2(1), Leskovics D., Németh 1, Rákos, Szeiler 1

György Szaffi – vezetőedző

„Sárvárra utaztunk hétvégén, nem volt könnyű feladatunk sem a hétvégén, mivel 8 fővel utaztunk el. A meccs első félideje jól sikerült, ám a második félidőre elhagytuk a hitünket. Rettenetesen mérges vagyok a lányokra, mert ennyire szívtelenül nem lehet játszani. Remélem a jövőben fejben összeszedik magukat, és tudunk küzdeni a becsületünkért is.”

Szeptember 24. – Női U19

Győztesen hagyhatta el a pályát ismét a női U19-es csapata. Berecz Niki tanítványai ezúttal Sárvárról hozták el a pontokat.

Sárvári Kinizsi SE – KK Ajka 31-32 (17-15)

Baracska 4, Németh, Gelencsér 7, Klespitz, Mészáros 9, Fleer, Krápicz 1, Sulyok, Kovács, Horváth, Mátyás 7, Schneider 4, Szeiler, Leskovics D., Leskovics Cs.

Berecz Nikolett – vezetőedző

„Harmadik bajnoki mérkőzésünkön is nagyot kellett küzdenünk, igazából saját magunknak tettük nehézzé a találkozót,  amely az utolsó pillanatig kiélezett volt. A mérkőzés utolsó perceiben tudtuk átvenni a vezetést, de ez elég volt a győzelemhez. Gratulálok a csapatnak az újabb két ponthoz, a szívünk ma is a helyén volt!”

Szeptember 24. – Férfi U20

Pontok nélkül tért haza a Poór Tamás vezette U20-a csapatunk Budapestről. A félidőben még vezettek az ajkai fiúk, azonban a mérkőzés végén a hazai együttes örülhetett a győzelemnek.

Tempo KSE – KK Ajka 29-21 (9-13)

György 2, Farkas 2, Számadó, Kovács, Modori, Nyers, Peidl, Peternics, Pointner 4, Zsáki Á. 8 (1),

Zsáki O. 3, Oláh 1, Pál 1

Szeptember 24. – Fiú U14

Szombathelyen került megrendezésre a fiú U14-ös bajnokság első fordulója. Jávor Sebestyén NBIB-ben való szereplése miatt edzőjük nélkül, szakmai igazgatónk és technikai vezetőnk kíséretében vettek részt a fiúk a meccseken. Végül két győzelemmel zárta a napot a csapat!

Szentgotthárdi VSE – KK Ajka 10-18 (4-9)

Burdon 1, Kocsis, Krápicz 1, Molnár, Nagy, Peidl 9(4), Perger 2, Pernesz 3, Szabó-Kovács, Szekér 2, Tromler

KK Ajka – Egerszegi KK 28-12 (16-6)

Burdon 2, Kocsis, Krápicz 1, Molnár, Nagy, Peidl 11, Perger 1, Pernesz 6, Szabó-Kovács, Szekér 5, Tromler 2

Székely István – szakmai igazgató

„Nagyszerű vasárnapon vagyunk túl. A srácok maradéktalanul betartották a kéréseket, jól küzdve, eredményesen kézilabdáztak mindkét mérkőzésen. Stabil védekezés és fegyelmezett támadójáték jellemezte a játékunkat. Megbecsültük a megszerzett labdákat és nagyon kevés technikai hibát vétettünk. Nagyon büszke voltam a srácokra, jó érzés volt ajkai kézilabdásnak lenni a Haladás Sportkomplexumban!”

72

Magasabb osztályban játszó ellenfelét legyőzve jutott tovább a Magyar Kupában női felnőtt csapatunk! Nagyon jól kezdte a mérkőzés Berecz Niki csapata, remek védekezéssel, szép védésekkel és jól működő támadójátékkal a 9. percben már 8-3 volt az eredmény a javunkra. A félidei szünetre 3 gólos vezetéssel mehettek el a lányok. A második játékrész elején megrázta magát a vendégcsapat, átvették a vezetést is, azonban a lányok nem hagyták magukat, az 50. percre kiegyenlítettünk, és parádés végjátékot követően  kétgólos ajkai győzelemmel ért véget a találkozó.

KK Ajka – Tempo KSE 25-23 (13-10)

Baracska, Vida 5(1), György 3, Gelencsér, Mészáros 2, Jalkóczi 3, Pálinkás, Bodó, Jaksics 4, Völler, Ágoston, Horváth, Vörös 2, Rózsás 6

A következő, 3. forduló sorsolása október 18-án lesz, a mérkőzés pedig november 23-án kerül lejátszásra.

Berecz Nikolett – vezetőedző

„Jól állt bele a mérkőzésbe a csapat, mindig volt egy- egy vezéregyéniségünk tàmadásban és védekezésben is, aki átlendítette a csapatot a “holt pontokon”. Bátran, önbizalommal kézilabdáztunk, a védekezésben és a kapuban is kimagasló teljesítmènyt nyújtottunk. A küzdeni tudásunk és az akaratunk eredménye lett a győzelem. Haladunk előre, hétről- hétre formálódunk, kezdenek kialakulni a játékoskapcsolatok, a következő kör a “bónusz játék” számunkra, szeretném, ha a lànyok minden percét kièlveznék! Örülök, hogy minden mezőnyjàtékosunk pályára lépett, a fiatalabbak sokat tanulhatnak ezekből a játék percekből. Remélem, a hétvégén mindenki ki tudja pihenni magát, hogy újult erővel folytathassuk a munkát, amiből sok vár még ránk. Gratulálok a lányoknak a győzelemhez, igazi csapatmunka volt! Köszönjük szurkolóink támogatását!”

Völler Petra - átlövő

„Hétfőn a Tempo KSE ellen léptünk pályára, és győzni tudott a csapat! Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, összeállt a védekezésünk, ami mellé remek kapus teljesítmény társult. Jól használtuk ki a helyzeteinket, így az első félidőben végig mi domináltunk. A második játékrészre nyitott védekezésre váltottak a vendégek, többször bele hibáztunk a játékba, és újra fel kellett vennünk a ritmust. A végjátékban szerencsére hideg fejjel tudtunk kézilabdázni, így sikerült megszerezni a győzelmet és a továbbjutást! Izgatottan várjuk a következő fordulót, szeretnénk minél tovább eljutni!”

86

Újabb hosszú túrán van túl a csapat, hiszen vasárnap Debrecenben léptek pályára a fiúk. Jól kezdtük a mérkőzést, fej-fej mellett haladtak a csapatok a félidő feléig, majd hatgólos hátrányban vonulhattunk a szünetre. A második játékrészben hiába zárkóztunk, négy gólnál nem tudtunk közelebb jutni a hazaiakhoz. Végül ötgólos vereséggel és debreceni sikerrel zárult a találkozó.

DEAC – KK Ajka 36-31 (21-15)

Jávor, Tóth 7, Oláh, Gyene 1, Nagy, John 4, Dobos 2, Breuer 5, Forgács 2,

Ernei 9(3), Buri 1, Perczel, Baracskay

Vasárnap Salgótarjánban lépnek pályára a fiúk. A tarjáni együttes két vereséggel és két döntetlennel jelenleg a tabella 12. helyén szerepel.

Edzői szemmel - Tréki Tamás vezetőedző:

„Debreceni vendégjátékkal folytattuk a „keleti túránkat”, ahol egy erős, jó fizikai adottságokkal rendelkező hazai csapat fogadott minket. Az első félidőben 17-15-ig fej-fej mellett haladt a két csapat, de a hajrában sajnos több technikai hibát vétettünk, ennek következtében hatgólos hátrányba kerültünk. A második játékrészben próbáltunk felzárkózni, de a rutinos hazaiak magabiztosan őrizték a vezetésüket és megérdemelten tartották otthon a két pontot. A lőtt gólok számával elégedett vagyok, de a védekezésünk és a kapusteljesítményünk nem volt olyan szintű, ami elegendő a győzelemhez. Azt gondolom, hogy küzdöttünk, hajtottunk, volt néhány kiemelkedő teljesítményünk is, de míg ilyen sok gólt kapunk, addig nehéz lesz mérkőzést nyernünk.”

Játékos szemmel – Breuer Marcell beálló:

„Az első félidőben sok lerohanás gólt kaptunk, illetve a védekezésünk nem párosult kapusteljesítménnyel. A második félidőben feljebb tudtunk zárkózni, de sajnos ez sem volt elég a győzelemhez, pedig úgy gondolom, hogy motiváltan játszott a csapat.

Salgótarjánban nagyon szeretnénk végre megszerezni az első pontjainkat! Készülünk ugyan úgy tovább, és keményen fogunk belemenni a találkozóba! Hajrá Ajka!”

 

Fotó: DEAC Kézilabda facebook oldala

39

Fantasztikus győzelmet aratott NBII női felnőtt csapatunk a hétvégén, a Sárvár együttesét múlták felül Berecz Niki lányai. A tavalyi ötödik helyezett ellen mindig nagy csatákat vív a csapat, ezúttal igazi csapatmunkával sikerült győzelmet aratni. A félidőben még a hazaiak vezettek két góllal, a mérkőzés hajrájában viszont sikerült fordítani, és kétgólos győzelmet arattak az ajkai lányok!

Sárvárfürdő Kinizsi – KK Ajka 26-28 (16-14)

Baracska, Vida 6 (3), György 6, Gelencsér, Klespitz, Mészáros, Jalkóczi 4, Pálinkás, Bodó 1, Jaksics 4, Völler 3, Ágoston, Horváth, Schneider, Vörös 1, Rózsás 3

Egy nap pihenőt követően hétfőn egy másik fronton, a Magyar Kupában kell helyt állnia a lányoknak. Hétfőn Veszprémben fogadjuk a másodosztályban szereplő Tempo KSE csapatát a Magyar Kupa II. fordulójában.

Berecz Nikolett – vezetőedző

„Egy végig kiélezett mérkőzést játszottunk, gratulálok az összes játékosomnak a győzelemhez. Csapatként harcoltunk, nagy küzdelemben, megérdemelten nyertünk. Ez ismét a szív győzelme volt. Örömteli dolog, hogy szép számú ajkai szurkoló kísért el minket, köszönjük a kitartó támogatásukat, bíztatásukat!

A Magyar Kupa második fordulójában csatlakozik csapatunk a mezőnyhöz, ellenfelünk az NBIB-ben szereplő Tempo KSE lesz. Szeretném, ha a lányok élveznék a játékot. A mérkőzést a Mosonmagyaróvár elleni gyakorlási lehetőségnek tekintjük.”

Jalkóczi Karolin - beálló

„Szombaton a sárvári csapat ellen léptünk pályára. Hihetetlenül örülök a két pontnak, hatalmasat küzdöttünk. A mérkőzésen a két csapat szinte végig fej-fej mellett haladt. A védekezésünk jól működött, főleg a második félidőben, ehhez társult egy jó kapusteljesítmény, így sikerült megfordítani a mérkőzést. A támadójátékban ugyan voltak hibák, de ezek javításán hétről hétre dolgozunk, nagyon keményen edz a csapat a szűkös lehetőségek ellenére. Gratulálok a csapatnak, büszke vagyok a lányokra!

Hétfőn Magyar Kupa meccset játszunk a Tempo ellen. Ugyan az ellenfél magasabb osztályban játszik, és még nem sikerült kipihenni a hétvégi meccs fáradalmait, de biztos vagyok benne, hogy végig küzdeni fog a csapat. Hajrá Ajka!”