Celldömölkön kezd az NB II női felnőtt csapatunk

Hits: 67

Lassan végéhez ér a bő két hónapos felkészülés és a KK Ajka női csapata is megkezdi az NBII-es kézilabda bajnokság 2021/2022-es idényét. Szeptember 19-én, vasárnap 13.00 órától a CVSE Swietelsky Arénában a Celldömölki VSE ellen lép pályára csapatunk. Fiatal csapattal, három új játékossal kiegészülve várja a hétvégi bajnoki rajtot női felnőtt együttesünk. A Celldömölk elleni idénynyitó előtt vezetőedzőnket, Károlyfi Viktort kérdeztük.

Hogy sikerült a felkészülés, mit terveztetek, mit sikerült ebből megvalósítani?

Felkészülésünk a terveinknek megfelelően sikerült, elsősorban kondicionális képességek fejlesztése mellett, labdatechnika csiszolása szerepelt terveinkben. Csapatunk jó hozzáállással végezte az edzéseket, összességében egy jó felkészülésen vagyunk túl!

Mennyire vagy elégedett a keret erejével, hogy sikerült az új játékosok beilleszkedése?

Csapatunk erejét, jó csapategység, győzni akarás jellemzi, amit a felkészülési mérkőzéseken jól kamatoztattunk, szeretném, ha ez megmaradna a bajnokság végig!  Új játékosaink beilleszkedése jól sikerült, személyiségük, kézilabdához váló hozzáállásuk egy új szint és lendületet adott ennek a fiatal társaságnak.

Milyen játékot vársz a csapattól, amit már szeretnél, hogy az első bajnoki mérkőzésen látható legyen?

Mit várok a csapattól, először is egy határozott kő kemény védelmet, ami önbizalmat adhat a gyors támadó játékunkhoz, szeretném az edzésen gyakorolt védekezési, támadási elemeket visszalátni.

Hova várod a csapatot a bajnokságban? Mi a cél, amit reálisnak tartasz az elkövetkezendő évben?

Célunk a tabella első felébe végezni, úgy gondolom ehhez minden feltétel biztosított, ezt a célunkat abszolút reálisnak látom, de ehhez még rengeteget kell fejlődnünk mindenben.

Az előző szezonban a 6. helyen végzett a Celldömölki VSE. Celldömölki vendégjátékunk alkalmával nagyon sokáig fej- fej mellett haladtak a csapatok, de a második félidőben az összesen 12 gólt szerző Szomorkovits Lilla vezetésével átvették az irányítást és 33:37 arányban megnyerték a mérkőzést.

A hétvégén már az NBII-es kézilabda bajnokság nyitó mérkőzése vár a gárdánkra. Mit vár a cséká ezen a meccsen?

György Szaffi (csapatkapitány- KK Ajka): „Mint minden meccsre, így erre is azt mondom, hogy győzelmet várok! Hosszú és nagyon kemény, tartalmas felkészülésen vagyunk túl. Úgy érzem sok mindenre volt időnk. Csapatként is nagyon jól sikerült összekovácsolódnunk, rengeteg időt töltünk együtt. Ha hétvégén a szívünket-lelkünket és az eddigi munkánkat felvisszük a pályára győztesként fejezzük be a mérkőzést. Remélem sokan szurkolnak Nekünk, bízom benne, hogy Mi hozzuk haza a két pontot! J Hajrá Ajka!”

 

 

Támogatóink