Bravúros győzelem

Hits: 142
Bravúros győzelem

Az ötödik helyezett Mezőkövesd látogatott szombaton az ajkai sportcsarnokba. Két jól felkészített csapat feszült egymásnak, szinte fej-fej mellett haladtak a csapatok, egyik fél sem tudott két gólnál nagyobb előnyt szerezni (2-4; 9-7). A hazaiaknak 12-10-nél volt lehetőségük meglépni hárommal is, de a rutinos vendégek ezt megakadályozták, sőt a szünet előtt maguk javára fordították az állást. A folytatásban még tíz percig a Kövesdnél volt az előny, de az ajkaiak Baracskai és Bodnár vezérletével átvették a vezetést (23-21). A vendégek azonnal időt kértek, de ezután is állandósult a hazai vezetés, sőt Kovács Bencének köszönhetően már négy gólos volt az előny (28-24). A hajrában három gólt lőtt zsinórban a vendégcsapat, így roppant izgalmasan alakultak az utolsó percek (28-27). Ekkor Baracskai nagyon fontosat védett, elől pedig John góllal biztosította be a győzelmet. Az élmezőnyhöz tartozó, rutinos Mezőkövesd ellen bravúros győzelmet aratott a KK Ajka, így a szurkolók büszkén ünnepelték csapatukat a lefújást követően.

KK Ajka KFT – Mezőkövesdi KKFT 29-27 (15-16)

KK Ajka: Baracskai, Gátvölgyi (kapusok), Bodnár 6, Jávor 3, Tóth, Kovács 4, Gyene 5(4), Rosta 1, Nagy, John 4, Dobos, Breuer 3, Ernei 3, Zsáki, Horváth, Perczel.

Edzői szemmel – Velky Péter, vezetőedző:

„Szoros és izgalmas mérkőzésen sikerült itthon tartani a két pontot. Elejétől kezdve fej-fej mellett haladt a két csapat, második félidő közepéig végig 1-2 gól különbség volt hol ide, hol oda. Ebben a periódusban sikerült több támadást kivédekezni, valamint jobban feltörni az ellenfél védekezését és biztosabb előnyt kialakítani. Sajnos a végjátékban több technikai hibát vétettünk, amit az ellenfél azonnal ki is használt, így az előny nem nőtt, hanem csökkent. Viszont nem adtuk ki a vezetést a kezünkből, kitartottunk a végéig. Nagyot küzdöttünk, volt tartása a csapatnak és egy erős, jó ellenfelet sikerült legyőzni hazai pályán. Remélem következő fordulóban is hasonlóan tudunk teljesíteni.”

Játékos szemmel – Baracskai Sándor, kapus:

„A szombati mérkőzésen két ellentétes félidőt láthatott tőlünk a csarnokba kilátogató nézők. Az első félidőben nem igazán volt összhangban a védekezésünk, amit szerencsére sikerült javítanunk a második félidőre. A támadójátékunk egy-két megingáson kívül magunkhoz képest jól működött. A győzelmünk kulcsa az volt, hogy a rosszabb periódusainkban sem engedtük el a Mezőkövesdet két gólnál messzebbre. A mérkőzés vége lehetett volna kicsivel könnyebb is, de a lényeg, hogy zsebben tartottuk a két pontot hazai pályán.”

Támogatóink