4 gólos vereség

Hits: 76
4 gólos vereség

Szombaton megkezdte a visszavágót női felnőtt csapatunk Bükön. Nehezen indult az ajkaiak számára a mérkőzés, a 4. percben már 4-0 volt az állás. Tovább nehezítette a lányok helyzetét a következetlen játékvezetés, amelyhez lehetetlen volt alkalmazkodni (22. percben már 4 kiállítás). A Bük csapata ezt a 4 gólos előnyt végig tudta tartani az első félidőben (16-12). A második félidőben már bizakodó jeleket mutatott az ajkaiak játéka, Gaál góljainak köszönhetően a 37. percben sikerült átvenni a vezetést is (17-18). A sok ajkai hibának köszönhetően a 42. perctől a Bük már végig uralni tudta a meccset, így 33-29 arányú győzelmet arattak.

Büki TK Bükfürdő – KK Ajka KFT 33-29 (16-12)

Pálinkás, Tótik, Horváth (kapusok), Gelencsér 1, Mészáros 4, Jalkóczi, Sárvári 3, Kondor 5 (1), Völler 1, Schneider, Gaál 10 (2), Mátyás, Pete 2, Kiss 3.

Edzői szemmel – Szalay Ákos, vezetőedző és Klespitz Róbert, másodedző:

„Gratulálok a Bük csapatának! Az első félidőben 22. percében már a 4. kiállítást kaptuk (a másik oldalon 0…) ez nagyban hátráltatott bennünket. Próbáltunk meccsben maradni. A második játékrészben sikerült átvenni a vezetést, de ez nagy energiát igényelt, ebből kifolyólag főleg támadásban több hibát vétettünk. A vereség ellenére büszke vagyok a csapatra!” – Szalay Ákos, vezetőedző

„Nem kezdtük jól a találkozót, elöl bizonytalanok voltunk, hátul pedig nem voltunk kellően agresszívak. Mindezt tetőzte még az első félidőben abszolút következetlen játékvezetés, amelyhez lehetetlen volt alkalmazkodni… Az ebben az időszakban összeszedett 6 gólos hátrányt még sikerült ledolgozni, s a második félidőben fordítani is, azonban ez sok erőnket felemésztette. A találkozó végére mind fizikálisan, mind mentálisan elfáradtunk, emiatt nem maradt esélyünk a győzelemre. A meccsen mutatott küzdés és csapategység abszolút pozitív volt, ezt várjuk el a csapattól a maradék időszakra, a meccseken és az edzéseken egyaránt!” – Klespitz Róbert, másodedző

Játékos szemmel – Völler Petra, átlövő:

„Kemény mérkőzésre számítottunk, hiszen a Bük revansot szeretett volna venni az itteni vereségükért. Sajnos az utóbbi időben nehezen kezdjük el a mérkőzéseket, ami ezúttal sem volt másképp. A nem túl következetes játékvezetés sem segítette a csapat munkáját, viszont ezek ellenére a második félidő elejére sikerült felzárkóznunk, sőt pár percig vezetni is. Támadásban sok hibát vétettünk, amit az ellenfél könnyű szerrel ki is használt. Az utóbbi időben sajnos mélyen a tudásunk alatt teljesítünk, amire még keressük a megoldást. Megyünk tovább, hiszen a felsőház a cél!”

Támogatóink